Mercimek corbasi - Ciorba de linte

de gabriela_aysondu in Ciorbe, 12 Noi 2013 | 11665 vizualizari

 

Prima oara cand am plecat in Turcia asta fiind acum 4 ani,nu stiam nici limba nici mancarea,nimic.Binenteles oprim la popas,imediat dupa ce am iesit din vama si ce sa vezi,toata lumea manca aceasta ciorba...eu bineinteles m-am strambat :) .
Dupa mai multe saptamani am zis hai sa incerc si eu... si chiar mi-a placut fffff. mult.
Bineinteles ca am luat reteta de la bucatar si primul lucru care l-am facut cand am ajuns acasa a fost "Ciorba de linte".Acum fac aceasta ciorba cam la doua saptamani. :)

 

INGREDIENTE

  • 3 litri apa
  • 600 g linte
  • 3 cepe medii
  • 2 cubulete maggi
  • 2 linguri bulion
  • sare
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 1 lingurita menta uscata
  • lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mercimek corbasi - Ciorba de linte:

Se pune apa la fiert cu sare,se spala lintea,iar cand apa a inceput sa clocoteasca se pune lintea.

Ceapa se toaca fin si se caleste in ulei,cand devine sticloasa se adauga sarea , boiaua de ardei si o calim la foc mic inca 5 min.

Lintea o amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca iar spuma o arucam.

Cand lintea e pe jumatate fiarta punem cuburile de maggi,menta,bulionul,si ceapa calita,amestecam bine sa se omogenizeze si mai lasam 10 minute sa fiarba in clocot dupa care o luam de pe foc si cu mixerul vertical o mixam pana devine crema.

Cine nu are mixer vertical urmareste aceiasi pasi doar ca ceapa se da prin razatoarea mica,iar lintea din momentul in care a inceput sa se umfle o amestecam energic din cand in cand cu telul pana capata o consistenta mai cremoasa.

Se serveste cu zeama de lamaie.

POFTA BUNA !!

TIPS-URI

1

In ciorba de linte nu trebuie sa ramana bucatele de linte nezdrobite.

2

daca ciorba scade prea mult adaugam apa clocotita niciodata rece pt.ca nu mai fierbe lintea,ramane tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mercimek corbasi - Ciorba de linte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de linte şi fasole roşie - de post