Ma bantuie ciorba asta de doua saptamani, dar am zis ca o fac acum de Craciun. Dan Pavaloiu are o emisiune foarte frumoasa si interesanta "' Natura si Aventura'', toate bune si frumoase pana acum doua saptamani cand l-am vazut si gatind. Mi-a picat rau de tot pe aceasta ciorba asa ca am botezat-o ''ciorba a la Pavaloiu", e combinatie de piftie, ciorba de burta si radauteana, cate putin din fiecare, dar sa las vorba si sa scriu reteta, ca pofta mi-am facut-o.
Picioarele de porc si ciolanul le-am parlit cu arzatorul , apoi le-am spalat bine si le-am bagat la congelator.Vineri, cu o zi inainte de Craciun, le-am pus la fiert cu cateii de usturoi, piperul si sarea, au fiert pana a picat carnea de pe oase. Am scos carnea din zeama, am ales oasele, carnea am maruntit-o. Am strecurat zeama si a doua zi de Craciun am definitivat ciorba. Am pus zeama peste carne, am mai adaugat apa si am lasat sa se incalzeasca , zeama se inchegase ca o piftie. Am curatat morcovii si i-am dat pe razatoarea mica, i-am pus in tigaia wok cu putin ulei si am calit cca 5-6 min, la final am adaugat lingura de boia si am mai calit 2-3 min. Am transferat morcovul calit in oala cu ciorba care clocotea, am lasat sa fiarba cca 10, am stins focul si am lasat sa se linisteasca ciorba cca 10 min. Separat am amestecat galbenusurile cu smantana si 3 linguri de otet ( nu am acrit-o foarte rau, fiecare isi pune otet in farfurie dupa gust ) apoi am turnat cateva polonice de ciorba si am amestecat repede cu telul apoi am dres ciorba. Sincer a meritat asteptarea un deliciu de ciorba. Sa aveti pofta, ca noi am avut
1
Am folosit o oala de 10 l