Ciorba de burta

de diana91paris in Ciorbe, 2 Ian 2013 | 3999 vizualizari

 

este o reteta a mamei mele care o fac si eu, sper sa va placa

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de burta
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 lamai
  • 2 oua
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri de ulei
  • sare, piper
  • Patrunjel verde
  • gogosar rosu murat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta o spalam bine si o taiem feliute mici, apoi o punem la foc in 2 l de apa cu telina razuita, ceapa taiata marunt si sare. Lasam sa fiarba 1 ora. Intre timp curatam morcovii, ii dam pe razatoare apoi ii calim separat cu cele 2 linguri de ulei. Dupa ce s-au calit morcovii, cu ajutorul unei site turnam morcovii cu uleiul in sita, iar sita o tinem deasupra oalei. Morcovii caliti se arunca (daca pun morcovi in ciorba o face mai dulce si eu de obicei nu pun). 

Cand burta e fiarta punem zeama de la cele 3 lamai, mai adaugam sare si piper dupa gust. Amestecam ouale cu smantana intr-un bol, dupa care punem in ciorba amestecand cu putina supa din ciorba pentru a nu se branzi smantana. La urma punem usturoiul pisat, iar pentru culoare punem putin patrunjel verde tocat si cateva feliute de gogosar rosu murat (daca e murat ii da ciorbei putina acreala)

Se serveste cu smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta