este o reteta a mamei mele care o fac si eu, sper sa va placa
Burta o spalam bine si o taiem feliute mici, apoi o punem la foc in 2 l de apa cu telina razuita, ceapa taiata marunt si sare. Lasam sa fiarba 1 ora. Intre timp curatam morcovii, ii dam pe razatoare apoi ii calim separat cu cele 2 linguri de ulei. Dupa ce s-au calit morcovii, cu ajutorul unei site turnam morcovii cu uleiul in sita, iar sita o tinem deasupra oalei. Morcovii caliti se arunca (daca pun morcovi in ciorba o face mai dulce si eu de obicei nu pun).
Cand burta e fiarta punem zeama de la cele 3 lamai, mai adaugam sare si piper dupa gust. Amestecam ouale cu smantana intr-un bol, dupa care punem in ciorba amestecand cu putina supa din ciorba pentru a nu se branzi smantana. La urma punem usturoiul pisat, iar pentru culoare punem putin patrunjel verde tocat si cateva feliute de gogosar rosu murat (daca e murat ii da ciorbei putina acreala)
Se serveste cu smantana si ardei iute.