Sa va mai spun cat de mult imi plac verziturile si ca numai asa ceva as manca?! Cred ca deja o stiti...
Din pacate eu sunt singura care le ador din familia noastra.....ii mai pacalesc cu cate un bol si pe baietii mei, insa a 2 a oara nici ca mai baga vreunul lingura in ea...pe cand la mine este invers..eu as manca in fiecare zi :)
Se curata si se spala legumele, dupa care se toaca dupa preferinte si se pun in apa cu sare, la fiert.
Se spala loboda sub jet de apa rece, se aleg frunzele, pe care le taiem marunt.
Cand legumele sunt aproape fierte se pune orezul spalat in cateva ape si loboda taiata marunt.
Se adauga sare si bors dupa gust.
Intre timp se pregateste omleta din cele 2 oua, sare si piper.
Omleta de taie fasiute subtiri si se adauga in ciorba, cand aceasta este aproape gata.
La sfarsit se da focul incet si se pune iaurtul sau smantana.
Se asezoneaza cu leustean, se mai da intr-un clocot si se opreste focul. ( fac intodeauna asa, pentru a simti mai intens aroma leusteanului )
Eu o servesc atat calda, cat si rece cu ceapa verde, fara paine.
Pofta buna!