Când se instalează toamna, chiftele marinate devin un fel principal, savurat alături de piure din cartofi/ orez alb sau paste, lunar. Acum că Bucătăraș Suprem ne-a provocat pentru concursul rețete inspirate de toamnă, am cotrobăit pe site și am găsit la Mokuska, o reteță tare faină https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-marinate-65092.html, care am înnobilat-o, în loc de sos de roșii am folosit un borcan de zacuscă a la Panacris și ciuperci, iar la chiftele, am scos cartoful și am adăugat pesmetul, nu clasica felie de pâine înnmuiată. Chiar au avut success, față de anostele chiftele marinate simple în bulion de roșii, asezonat cu mirodenii și lămîie. :))) Gata cu vorba, să trecem la treabă. Spor și poftă bună!
Se amestecă energic carnea cu ouăle, pesmetul, sare, piperul, pudra de boia și usturoiul pisat, până ce se înglobează toate ingredientele. Se formeză chifteluțe, care se prăjesc în ulei încins.
Între timp se pune la fiert zacusca, roșiile în bulion, ciupercile, se asezonează cu foi de dafin și piper, sare numai este nevoie, e suficientă în zacuscă și chiftele :d, iar când clocotește sosul, se adaugă chifteluțele și se lasă la gătit la foc mic, cca. 30 min, semi acoperit.
Chiftelele marinate se servesc fierbinți alături de piure/orez alb/paste sau simplu, cu pâine. Spor și poftă bună!