Iubesc sosurile dulci-acrisoare, de aceea este una dintre mancarurile mele preferate.
Tocam verdeata, zdrobim usturoiul, cartoful curatat dam pe razatoarea fina si lasam la scurs sau il stoarcem cu mana.
Amestecam ingredientele pentru chiftele si le prajim in ulei sau in cuptor fierbinte fara ulei.
Intre timp pregatim sosul: calim putin ceapa tocata, adaugam rosiile taiate cubulete, le lasam 5 min sub capac sa fiarba.
Adaugam pasta de rosii,(boia de ardei iute), dafinul, piperul, busuiocul si sarea. La sfarsit adaugam zaharul si otetul dupa gust. Lasam sa fiarba 15 minute, dupa care adaugam chiftelele in sos si mai lasam sa fiarba la foc foarte mic inca 10 minute sub capac.
(daca sosul este mai lichid lasati sa fiarba fara capac)
1
zaharul si otetul adaugati treptat dupa gust, putin cate putin...chiar picaturi .