Friptura de fazan

de Sabina in Mancaruri cu carne, 1 Mai 2009 | 36023 vizualizari

 

De curand am avut de sarbatorit un eveniment ceva mai special, asa ca m-am gandit sa alegem si un meniu mai deosebit. Si uite asa m-am gandit la vanat si am ales fazanul. M-am documentat si iata cum l-am pregatit.

 

INGREDIENTE

  • un fazan
  • condimente: paprika, oregano, rozmarin, foi de dafin
  • 1 pahar vin rosu
  • un cubulet unt
  • sare, piper
  • garnitura: cartof natur
  • salata
  • sos de hrean (hrean, o lingura de miere, iaurt sau smantana, sare si piper)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de fazan:

Distractia incepe cu o zi inainte, cand pregatim fazanul: il curatam bine bine, il spalam, il stergem cu un prosop curat si il punem la fezandat. Intai il ungem cu ulei de masline si il condimentam (si in interior si la exterior) cu sare, piper, paprika, oregano, rozmarin peste care turnam un pahar mare de vin rosu. Dam la frigider si lasam peste noapte.

A doua zi intoarcem fazanul pe toate partile si-l mai condimentam daca este cazul. Incingem cuptorul. Intr-o tava punem fazanul si vinul in care a stat, la care adaugam cateva cubulete de unt (eu am pus unt cu patrunjel de la Napolact). Dam fazanul la cuptor la foc mic pentru aproximativ doua ore.
Drept garnitura am ales cartofi natur si sos ardelenesc de hrean. Este o friptura delicioasa.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de fazan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bucataras 1

01.05.2009, 20:17

Misto si informatia cu Stenion. Nu stiam ca le poti comanda carne de vinat

Sabina 1

01.05.2009, 20:39

Da, au lista intreaga! Cu tot ce vrei si ce nu vrei. Dar nu le tin in magazine, ca-s mici si nu prea cumpara lumea.

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:59

place

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fazan la cuptor