Fasole galbena inabusita, cu usturoi, reteta simpla ca la mama acasa este un fel de mancare traditional romanesc, apreciat pentru simplitatea si gustul sau deosebit. Aceasta reteta imbina delicatetea fasolei galbene cu aroma intensa a usturoiului, rezultand intr-un preparat savuros si nutritiv. Este ideala ca garnitura pentru diverse feluri principale, dar poate fi savurata si ca atare, alaturi de o felie de paine proaspata. Bogata in fibre, proteine si vitamine, fasolea galbena este un ingredient versatil, iar inabusirea in ulei de masline ii pastreaza toate proprietatile nutritive si gustul autentic.
Cum se prepara Fasole galbena inabusita, cu usturoi, reteta simpla ca la mama acasa
Pastaile se spala si se taie la dimensiunea dorita.
Ceapa se curata, se spala si se toaca, apoi se pune intr-o cratita cu 1 cana apa si ulei. Cand s-a inmuiat se adauga pastaile si se acopera cu un capac adaugand cate putina apa fierbinte din cand in cand.Dupa ce s-a inmuiat fasolea si apa s-a evaporat se varsa mujdeiul, se sareaza dupa gust si se mentine pe foc inca cca 5 min timp in care se evapora apa ce a fost adaugata cu usturoiul. La final se adauga mararul tocat.
Serviti alaturi de o salata de rosii. Recomandam si supa de pastai sau salata de fasole galbena