Super gustoase mai ales alaturate unui sos de rosii delicios, home made!
Dovleceii i-am spalat bine, i-am dat pe razatoare, am adaugat putina sare si i-am pus la scurs 1 ora.
Cand dovleceii au fost scursi bine (i-am mai presat si cu mana sa elimin tot surplusul de lichid), am adaugat peste ei verdeturile tocate marunt, boia, piper, oregano, sare, oua si pesmet.
Am amestecat bine toata compozitia (daca e prea moale mai puneti niste pesmet sau faina), apoi am modelat chiftelutele.
Le-am prajit bine pe ambele parti in ulei incins.
Le-am scos pe servet de hartie.
Sosul de rosii l-am facut din 250 g rosii in bulion taiate marunt, ketchup de casa, 2-3 linguri de apa, sare, piper si usturoi taiat felii fine. Am pus ingredientele intr-un vas pe foc si am lasat la fiert 10 minute.
Am servit chiftelele de dovlecei in sosul delicios de rosii!