Chiftele de dovlecei in sos de rosii

de Dana_Retetegg in Mancaruri de legume, 20 Noi 2012 | 8281 vizualizari

 

Super gustoase mai ales alaturate unui sos de rosii delicios, home made!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei (600 g),
  • 2 oua,
  • 3-4 linguri pesmet,
  • marar,
  • busuioc si patrunjel tocate marunt,
  • boia dulce,
  • piper alb,
  • sare,
  • oregano,
  • ulei pt prajit,
  • 250 g rosii in bulion,
  • 2 linguri ketchup de casa,
  • sare,
  • piper,
  • 3 catei de usturoi.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei in sos de rosii:

Dovleceii i-am spalat bine, i-am dat pe razatoare, am adaugat putina sare si i-am pus la scurs 1 ora.  

Cand dovleceii au fost scursi bine (i-am mai presat si cu mana sa elimin tot surplusul de lichid), am adaugat peste ei verdeturile tocate marunt, boia, piper, oregano, sare, oua si pesmet.  

Am amestecat bine toata compozitia (daca e prea moale mai puneti niste pesmet sau faina), apoi am modelat chiftelutele.  

Le-am prajit bine pe ambele parti in ulei incins.  

Le-am scos pe servet de hartie.  

Sosul de rosii l-am facut din 250 g rosii in bulion taiate marunt, ketchup de casa, 2-3 linguri de apa, sare, piper si usturoi taiat felii fine. Am pus ingredientele intr-un vas pe foc si am lasat la fiert 10 minute.  

Am servit chiftelele de dovlecei in sosul delicios de rosii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei cu branza telemea