Iata una dintre mancarurile mele preferate. Se fac foarte usor si sunt foarte gustoase. Enjoy! :)
Se curata si se spala foarte bine legumele, apoi se da fiecare in parte pe razatoare.
Atentie! Dupa ce sunt dati pe razatoare, dovleceii trebuie storsi foarte bine de apa.
Se adauga oul, condimentele, branza si faina si se amesteca pana cand are o consistenta groasa la fel ca smantana foarte grasa.
Se pune o tigaie cu ulei pe foc. Cand s-a incins uleiul, se pune, cu o lingura, compozitia la prajit. Cand s-au rumenit pe o parte, se intorc si se lasa pana se rumenesc si pe parte cealalta.
Se scot pe un servetel de hartie pentru a se scurge excesul de ulei.
Pofta buna!
1
pentru a nu ramane crude la mijloc, chiftelutele trebuie sa fie subtiri
2
Atentie sa nu ramana compozitia apoasa pentru ca se vor lipi la prajit
3
Se pot face si la cuptor, pentru o varianta mai sanatoasa