Cartofi dauphinoise

de laura_n in Pui, 29 Aug 2013 | 76551 vizualizari

 

Marturisesc ca nu e tocmai dietetica, dar mancarea asta merita! Am vazut la Gabitzu, Rocsi si m-a cucerit, asa ca astazi, proaspat scosi din cuptor au fost cartofii Dauphinoise. Am cautat dupa denumire si am gasit diferite retete, dar asta a fost clar pe gustul meu. Multumesc mult Gabitzu, Rocsi, va invit pe toti la o portie! Voi aduceti vinul >:d<

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 300 gr ciuperci champignon
  • 300 gr piept pui
  • 200 gr cascaval
  • 50 gr mozzarella
  • sare de mare cu condimente (rozmarin, oregano etc)
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 linguri ulei masline
  • 2-3 catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi dauphinoise:

Am curatat, spalat si taiat cuburi cartofii. I-am pus in vasul de gatit la aburi pentru 20 minute. Intre timp, am curatat, spalat si tocat ceapa. Pieptul de pui l-am spalat si taiat cubulete.

Ciupercile le-am spalat si le-am taiat in jumatate.

Intr-o tigaie, am pus un pic de ulei masline si am pus la calit ceapa si usturoiul curatat si zdrobit. Dupa ce s-au rumenit un pic, am adaugat pieptul de pui. Am lasat sa se rumeneasca si el, apoi am adaugat ciupercile. Am presarat sare cu condimente si am lasat un pic la foc iute sa se rumeneasca si ciupercutele, apoi am dat la foc mic sa se patrunda bine toate. Apoi am dat deoparte. 

Am ras cascavalul si mozzarella. 

Am scos cartofii si i-am adaugat in tigaie peste pui si ciuperci.

Am amestecat, am mai presarat un pic de condimente. 

Intr-a forma de copt termorezistenta, am pus jumatate din compozitie, am presarat cascaval ras, condimente, apoi restul de compozitie si iar un strat de cascaval. 

Am dat la cuptor, la foc mediu, cam 20 minute sa se rumeneasca frumos. Am servit cu castraveti in otet!

TIPS-URI

1

Ingredientele costa aproximativ 30 lei.

2

Ciupercile pot fi inlocuite cu broccoli.

3

Data viitoare voi folosi si capere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi dauphinoise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Giana 1

18.09.2013, 11:00

Ce idee buna, cu ocazia asta scot si aparatul de gatit la aburi ca uitasem de el

simonacallas 1

13.03.2014, 17:08

Grozav arata , musai sa-i probez si eu. Dieta sa mai astepte

DIANA B 1

31.03.2015, 09:09

Minunata reteta , Laura !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu