Am primit cativa porumbei de la o prietena draga si in afara de prajit sau cu smantana,am facut ceva mai deosebit.Stiu ca acest sos de fructe dulce acrisor merge cu carnea de pui sau vanat,asa ca l-am facut;nu este pe placul tuturor combinatia de fructe cu carne dar va spun ca este delicios;putin da bun!!!
Porumbeiii portionati in jumatati sau sferturi,prajiti in ulei incins apoi dam vasul deoparte;stafidele inmuiate in apa calda si scurse,le dam prin masina de tocat sau blender;vinul pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul,dupa cateva clocote adaugam pasta de stafide,amestecam dupa care rasturnam in vasul cu carne;lasam pe foc sa fiarba incet 20-30min,dupa acest timp adaugam zeama de strugure,zeama de lamaie,condimentam dupa gust iar dupa 1-2clocote se poate servi cu cartofi natur.
1
zeama de lamaie se pune cate putin,gustand mereu sa nu rezulte un sos prea acru
2
sau puteti pune la fiert 1-2rondele de lamaie,in acest fel are si aroma si nu mai e nevoie de zeama