Drob

de kamy in Aperitive / Garnituri, 24 Apr 2011 | 8335 vizualizari

 

Noua nu ne place drobul numai din maruntaie de miel asa ca-l mai "imbunatatesc".

 

INGREDIENTE

  • maruntaie de la un miel
  • 2 inimi vita
  • 700 gr.carne tocata
  • 3 leg.ceapa verde
  • 3 leg.usturoi verde
  • 2 leg.(mari)patrunjel
  • 3 leg.-//- marar
  • 1 cutie mica smantana grasa
  • 7 oua
  • 6 oua fierte
  • 2 felii franzela
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob:

Maruntaiele se spala ff bine,se curata de grasime si pielite se taie bucati mici si se pun la calit in putin ulei.Ficatul il lasam deoparte(nu-l calim)iar rinichii eu ii dau la pisica(am un fix cu ei...nu-mi plac si gata).

Le punem intr-un castron si in uleiul ramas calim putin,ceapa si usturoiul verde.

Miezul de franzela il inmuiem in lapte si il stoarcem bine.

Tocam prin sita mare,maruntaiele,carnea tocata,ceapa si usturoiul,ficatul si painea inmuiata,adaugam ouale batute bine cu smantana,mararul si patrunjelul taiate nu foarte marunt,sare,piper si amestecam cu spor.Gustam si mai punem sare sau piper dupa gust si incorporam ouale fierte raiate in 4-8(adica mai mare).

Intr-o yena unsa cu unt punem prapurul intins bine(pe care l-am tinut in apa rece)asezam tocatura pe care o apasam bine sa scoatem aerul si tragem praporul peste sa o acoperim(cat ne ajunge).

Bagam la cuptor la foc mic si lasam pana capata o culoare maronie si trece testul scobitorii.

Pofta buna!!!!

 

 

TIPS-URI

1

de obicei mai pun si o buc. ficat de porc dar anul asta am uitat sa cumpar

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte cu cascaval, marar si patrunjel