Astăzi este ziua naţională a Ecuadorului, prin care se aniversează proclamarea independenţei fata de Spania în 1809.
Statul Ecuador, delimitat la Nord de Columbia, la Est și Sud de Peru și la Vest de Oceanul Pacific, este divizat în 24 de provincii și include și Arhipelagul (Insulele) Galapagos.
Va propun cu aceasta ocazie o reteta traditionala de chiftele din cartofi amestecati cu ceapa prajita si branza rasa.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/llapingachos-chiftele-de-cartofi-cu_10.html
Spalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare .
Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei.
Se curata brânza rasa, galbenusurile de ou, ceapa prajota si chimenul.
Se amestecă câteva minute.
Condimentam : sare si piper.
Daca amestecul vi se pare moale puteti adauga un pic de faina.
Formam chiftelele, le punem pe o farfurie intinsa si le dam la rece 1 ora.
Puneti uleiul la-ncalzit intr-o tigaie.
Rumeniti bine chiftelelepe toate partile. Scoateti-le pe o hartie absorbanta.
Ideale pentru un antreu acompaniate de o salata de rosii sau verde sau ca garnitura la o mancare cu carne.