Llapingachos - chiftele de cartofi cu branza ecuadoriene

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 10 Aug 2016 | 3505 vizualizari

 

Astăzi este ziua naţională a Ecuadorului, prin care se aniversează proclamarea independenţei fata de Spania în 1809.
Statul Ecuador, delimitat la Nord de Columbia, la Est și Sud de Peru și la Vest de Oceanul Pacific, este divizat în 24 de provincii și include și Arhipelagul (Insulele) Galapagos.
Va propun cu aceasta ocazie o reteta traditionala de chiftele din cartofi amestecati cu ceapa prajita si branza rasa.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/llapingachos-chiftele-de-cartofi-cu_10.html
 

 

INGREDIENTE

  • 800 g de cartofi
  • 2 cepe verzi tocate marunt
  • 200 g brânză proaspata rasă (de vaci, mozzarella)
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1/2 linguriță de chimen
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • 6-8 linguri de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Llapingachos - chiftele de cartofi cu branza ecuadoriene:

Spalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare .

Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei.

Se curata brânza rasa, galbenusurile de ou, ceapa prajota si chimenul.

Se amestecă câteva minute.

Condimentam : sare si piper.

Daca amestecul vi se pare moale puteti adauga un pic de faina.

Formam chiftelele, le punem pe o farfurie intinsa si le dam la rece 1 ora.

 

Puneti uleiul la-ncalzit intr-o tigaie.

Rumeniti bine chiftelelepe toate partile. Scoateti-le pe o hartie absorbanta.

Ideale pentru un antreu acompaniate de o salata de rosii sau verde sau ca garnitura la o mancare cu carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Llapingachos - chiftele de cartofi cu branza ecuadoriene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]