Carbonada Flamanda

de Raluca in Vita, 10 Apr 2009 | 14264 vizualizari

 

Berea o cunoaste toata lumea - servita vara la o terasa cu prietenii, sau acasa in fata televizorului, sau la padure la un gratar, etc. Dar sa “mancati” bere ati incercat?

Belgienii ii zic carbonada, noi i-am zice tocanita. Si ingredientul sau surpriza este berea!

 

INGREDIENTE

  • * 1kg carne de vita
  • * 500 ml de bere (blonda sau bruna, dupa gust)
  • * 1 lingura cu varf de faina
  • * 2 cepe mari
  • * 2 linguri de pasta de tomate
  • * sare, piper
  • * 2 frunze de dafin
  • * salvie, oregano, nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carbonada Flamanda:

Spalam carnea, o taiem in cubulete si o prajim intr-o cratita 5-10 minute, pana isi schimba culoarea si lasa zeama.

Separat taiem cepele rondele si le calim in putin ulei (sau unt). Adaugam si faina si amestecam bine. Turnam apoi si berea peste ceapa si amestecam in continuare.

Amestecam pasta de tomate, condimentele si potrivim de sare.

Adaugam apoi peste ceapa, cubuletele de carne de vita si zeama de carne. Daca vi se pare sosul prea gros, mai puteti adauga apa.

Se da la cuptor aproximativ 1 ora, pana se patrunde carnea si scade sosul.

Se serveste calda, cu piure de cartofi si pentru un plus de gust, cu paine prajita unsa cu mustar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carbonada Flamanda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vitel sote cu vin alb