Carbonada Flamanda

de Raluca in Vita, 10 Apr 2009 | 14166 vizualizari

 

Berea o cunoaste toata lumea - servita vara la o terasa cu prietenii, sau acasa in fata televizorului, sau la padure la un gratar, etc. Dar sa “mancati” bere ati incercat?

Belgienii ii zic carbonada, noi i-am zice tocanita. Si ingredientul sau surpriza este berea!

 

INGREDIENTE

  • * 1kg carne de vita
  • * 500 ml de bere (blonda sau bruna, dupa gust)
  • * 1 lingura cu varf de faina
  • * 2 cepe mari
  • * 2 linguri de pasta de tomate
  • * sare, piper
  • * 2 frunze de dafin
  • * salvie, oregano, nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carbonada Flamanda:

Spalam carnea, o taiem in cubulete si o prajim intr-o cratita 5-10 minute, pana isi schimba culoarea si lasa zeama.

Separat taiem cepele rondele si le calim in putin ulei (sau unt). Adaugam si faina si amestecam bine. Turnam apoi si berea peste ceapa si amestecam in continuare.

Amestecam pasta de tomate, condimentele si potrivim de sare.

Adaugam apoi peste ceapa, cubuletele de carne de vita si zeama de carne. Daca vi se pare sosul prea gros, mai puteti adauga apa.

Se da la cuptor aproximativ 1 ora, pana se patrunde carnea si scade sosul.

Se serveste calda, cu piure de cartofi si pentru un plus de gust, cu paine prajita unsa cu mustar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carbonada Flamanda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Byrek albanez- Placinta cu carne