Friptura rapida de vitel cu morcov

de mihaelar63 in Vita, 26 Noi 2018 | 3230 vizualizari

 

  Suna telefonul ca sosesc copii acasa. Timp de gandire 45 minute ce le pui pe masa. Ciorba este pregatita, garnitura idem, salamul de biscuiti preferat sta la rece, dar carnita ? Carnita si-a schimbat modul de preparare pentru ca nu mai era timp. Am ales o metoda rapida de preparare sa obtin carne suculenta si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel
  • 2 morcovi
  • 2 linguri de mustar frantuzesc-fara conservanti
  • 2 linguri unt
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri de faina alba
  • 1 lingura mix condimente naturale pentru vita [ tunisiene -chimen , chili , nucsoara , scortisoara , boia dulce ]
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura rapida de vitel cu morcov:

  1.  Pulpa de vitel se portioneaza in doua bucati lunguiete de lungimea si grosimea unui cozonacel.
  2. Curatati si spalati morcovii.
  3. Cu ajutorul cutitului se inteapa mijlocul bucatiilor de carne, pe lungime, se introduce pe mijloc bucata de morcov.
  4. Fiecare bucata de carne se sareaza, se unge cu mustar si se da prin faiana alba.
  5. Bucatile de carne se presara cu mix de condimente si se pun la prajit in uleiul incins amestecat cu unt.
  6. In tigaie lipite de carne se mai pun frunzulite de busuioc si de rozmarin.
  7. Prajiti usor bucatile de carne pe fiecare parte pana vor fi rumene si vor prinde pojghita.
  8. Transferati bucatile de carne intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  9. Se da tava la cuptor timp de 15 minute la grill.
  10. Eu am pus temperatura destul de mare 250 grade celsius dar am controlat din cand incand cat de facuta este carnea.
  11. Se scoate carnea din cuptor si se lasa sa se odihneasca 10 minute, dupa care se feliaza.
  12. Dupa scoaterea de la cuptor, carnea de vita trebuie sa se odihneasca 10 minute. Prin acest procedeu se pastreaza carnea frageda. Daca feliati imediat va curge zeama din carne si aceasta va fi uscat.
  13. Serviti carnea de vitel insotita de garnitura si salata preferata.
  14. Noi am avut cartofi cu rozmarin si patrunjel .https://www.bucataras.ro/retete/cartofi-cu-usturoi-rozmarin-si-patrunjel-la-cuptor-88709.html
  15.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Dupa scoaterea de la cuptor, carnea de vita trebuie sa se odihneasca 10 minute. Prin acest procedeu se pastreaza carnea frageda. Daca feliati imediat va curge zeama din carne si aceasta va fi uscata.

2

Aceasta reteta este usor si rapid de preparat. Este foarte aspectoasa pe o masa festiva.

3

Puteti inlocui morcovul cu bucati de carnati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura rapida de vitel cu morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

02.12.2018, 11:23

Katty , si aratoasa si delicioasa

mihaelar63 1

03.12.2018, 01:51

Nici macar nu m-am straduit mult > Asa este iti iese mancarea mai nteresanta cand prepari sub presiune

mihaelar63 1

03.12.2018, 01:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vitel