Crema de branza
Se paseaza branza, se adauga sunca taiata cuburi mici, patrunjelul tocat marunt si se asezoneaza cu piper. (In crema de branza mai pot fi adaugate ceapa verde sau ciuperci, tocate marunt.)
Sos bechamel
Intr-o tigaie, se incinge untul, se adauga faina si se amesteca. Se toarna laptele, putin cate putin si amestecand continuu, pana cand sosul se uniformizeaza si devine cremos. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Cannelloni
Se pune un vas cu 1 l de apa si un praf de sare la fiert. Cand da in clocot se adauga cannelloni si se fierb 2-3 minute. Se scot cu grija, sa nu se rupa, se trec prin apa rece, apoi se aseaza pe un platou.
Asamblarea:
Se pune crema de branza intr-o punga, se taie la un colt si se umplu tuburile de cannelloni. Se aseaza in tava un strat de sos bechamel, se pun tuburile de cannelloni, iar deasupra se intinde restul sosului. Se presara cu parmezan sau cascaval ras si se da tava la cuptor pentru 20-25 minute.
Cannelloni cu branza este o mancare delicioasa care se serveste in stare calda.