Spalam spanacul bine si il taiem dupa care il punem in tigaie cu 2 linguri de ulei si un catel de usturoi .Il lasam la copt cateva minute dupa care il tocam cu un cutit marunt.
Intr-un vas punem ricotta si o amestecam punem spanacul ,oul si parmezanul si le amestecam bine.Potrivim de sare si piper dupa gust dupa care punem compozitia intr-un saca posh si incepem sa umplem cannelloni unul cate unul.
Intre timp pregatim si sucul de rosii intr-o oala punem la foc 2 linguri de ulei si un catel de usturoi ,punem si conserva de rosii si coacem pentru 5-6 minute ,potrivim de sare.
Intr-o tava punem un strat de suc si asezam canneloni deasupra turnam sucul ramas si dam la cuptor la 200° pentru 30 de minute,cu 5 minute inainte sa-i scoatem punem parmezano ras.
Se servesc calzi.Pofta buna!!
1
Puteti inlocui sosul de rosii cu cel de besciamella.
2
Se poate folosi si spanac congelat.
3
Puteti dubla numarul ingredientelor in cazul in care doriti mai multe portii.