Cannelloni cu carne

de Patricia Iordache in Cannelloni, 27 Feb 2013 | 8318 vizualizari

 

Acest preparat este preferatul sotului.

 

INGREDIENTE

  • - 400 gr carne tocata amestec (vita si porc);
  • - 1 ou;
  • - 1 ceapa mare;
  • - 1/2 legatura patrunjel;
  • - 2-3 linguri de suc de rosii (bulion);
  • - 400 ml apa
  • - 5-6 catei de usturi pisati;
  • - 200 gr cascaval;
  • - sare, piper, cimbru uscat (dupa gust);
  • - 8 cannelloni (tubulete);
  • - ulei de masline;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne:

Se toaca ceapa si se pune impreuna cu carnea, la calit, intr-o tigaie cu putin ulei, amestecand incontinuu aproximativ 15 minute. Se sareaza, pipereaza dupa gust.

Separat, se pune intr-o craticioara, sucul de rosii, cimbrul, apa, putina sare, 3 catei de usturoi pisati si se da intr-un clocot.  

La amestecul de carne racit se adauga oul batut bine, patrunjelul tocat si restul de 2-3 catei de usturoi pisati si se omogenizeaza.  

Se unge o tava de yena (28 X 9 cm) cu unt (ulei de masline), se umplu cele 8 tubulete cu amestecul de carne si se aseaza in tava unul langa altul, lasand putin spatiu intre ele. Peste ele se toarna sosul de rosii avand grija ca lichidul sa acopere complet tubuletele. Daca nu este suficient lichid mai putem adauga putina apa. Deasupra radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mari.  

Se baga tava la cuptorul incins, la 200 grade, timp de 25-30 minute pana capata o culoare frumoasa si suntem siguri ca s-au fiert cannelloni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne