Branza fondue cu usturoi copt

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 1 Noi 2013 | 6263 vizualizari

 

Prima data am mancat in Germania, la cumnata mea. bestiala!
pura nebunie! pe cuvantul meu! recomand cu toata increderea...mai putin Timeei :)))
reteta...sa zic asa, am vazut-o pe un canal culinar chiar aseara.
azi ne-am delectat...;)

 

INGREDIENTE

  • o cutie branza fondue
  • o capatana usturoi
  • 2-3 foi dafin
  • 3-4 rosii uscate din conserva
  • ulei masline
  • sos soia
  • oregano uscat
  • sare cu condimente
  • cateva felii paine
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza fondue cu usturoi copt:

Luam un vas termorezistent si presaram un pic ulei masline, cateva linguri sos soia. Taiem capatana de usturoi la un capat, aproape de margine, cu grija sa nu se desfaca. o asezam in vas, cu partea taiata in jos. O imbibam un pic in ulei si sos. Presaram sare cu condimente, inca putin ulei peste capatana de usturoi si asezam cateva foi dafin. Punem si cateva rosii uscate. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor cam 20 - 25 minute, la foc mediu. 

Branza o crestam cu un cutit, eu am crestat-o in cruce. O punem la cuptor, la foc iute pentru 15 minute. Cand se umfla un pic, inseamna ca este facuta. Punem si feliile de paine la cuptor cat sa se faca un pic crocante. 

Ideal este sa o servim cu paine bagheta.

Dupa ce s-a copt usturoiul, indepartam folia si lasam un pic sa se raceasca. Presam usor capatana, astfel cateii de usturoi copt ies usor.

Scoatem branza de la cuptor. Servim cu paine si usturoi copt si condimentat. 

Pura nebunie! 

TIPS-URI

1

aceasta branza fondue este o branza care se serveste pregatita la cuptor. Este o branza care se topeste oarecum.

2

este grozava, insa in combinatie cu usturoi copt...e si mai si.

3

special pt Ina, "folositi" paine bagheta, iese mai crocanta si e mai faina.:))))

4

din pacate, este o branza care se gaseste destul de rar la noi, poate in marile orase e mai intalnita in hipermarketuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza fondue cu usturoi copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

laura_n 1

09.01.2014, 17:01

Gabitzule, nu mai bine zici ca ai mancat deja? )

gaby_duceag 1

09.01.2014, 17:02

nu, ca-i in frigider si ma uit de doua saptamani pe net cum s-o fac))))))))))
expira,sa vezi! ))

zixceam c-o fac in seara asta apoi am zis - nu mai bine fac niste clatite? sau nu mai bine fac orez cu lapte?
nah..cum sa ma hotarasc?))

bianca92 1

28.04.2014, 17:13

am mancat odata asa ceva la niste prieteni si mi-a placut foarte mult. De atunci ma tot gandesc cum sa fac i eu si in sfarsit am gasit reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue de la Delaco