Delicioase!!!!!
Intr-un vas punem faina> facem o gropita in mijloc si punem drojdia pe care am sfaramat-o cu mana.
Adaugam untul, zaharul si laptele caldut.
Lasam 5 minute sa se desfaca drojdia, apoi framantam un aluat elastic si usor de modelat.
Lasam la crescut o ora.
In acest timp pregatim umplutura.
Morcovul si cartoful, se curata de coaja, se spala si se rad pe razatoarea mica.
Adaugam carnea, oul, si cascavalul ras.
Ceapa se curata si se taie cubulete. O calim 3 minute in putin ulei apoi o adaugam peste celelalte ingrediente.
Adaugam usturoiul, patrunjelul tocat, sare ,piper si putin cimbru.
Amestecam totul bine (de preferat cu mana)
Eu inainte sa umplu aluatul am luat o bucatica din umplutura si am prajit-o sub forma de pifteluta.
Asa mi-am dat seama daca mai trebuie sa pun sare sau nu.
Dupa ce a crescut aluatul l-am impartit in 2. Am luat o bucata si am intins-o destul de subtire, apoi am taiat cercuri cu un bol.
Pe fiecare cerc am pus cate o lingura de umplutura si am lipit marignile.
Se pun in tava cu lipitura dedesubt.
Le ungem cu ou batut si presaram susan.
Se coc in cuptorul incins circa 30-35 minute sau pana se rumenesc frumos.(la foc mediu)
Sunt absolut delicioase!!! Se pot servi la orice masa a zilei, alaturi de sosul care va place sau salata.
De asemenea sunt numai bune de pus la pachet.
Sa aveti pofta :)