Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue de la Delaco

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 11 Mar 2014 | 20207 vizualizari

 

Nu pot sa spun despre acesti cartofi decat ca ne-am lins pe degete de buni ce au fost in aceasta combinatie.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi rosii, mari
  • 2 capatani usturoi
  • condimente Spicy & Hot
  • busuioc
  • sare
  • patrunjel verde
  • 1 caserola branza fondue de la Delaco
  • 200 ml ulei de masline
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue de la Delaco:

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja, punand apa doar cat sa-i acopere.

Ii lasam la fiert doar pana se patrund putin la testul cu furculita.

Dupa ce au fiert, scurgem apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam de coaja.

Ii crestam cu cutitul in rondele, dar lasam baza netaiata si ii asezam in tava unsa cu ulei.

Curatam o capatana de usturoi si pisam grauntii cu putina sare, apoi adaugam ulei de masline si condimente si facem un mujdei pe care il diluam cu putina apa si vom stropi cartofii cu el.

Picuram mujdei si printre rondele, apoi presaram busuioc si sare.

Dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade, iar cu 15 minute inainte de termen, adaugam in cuptor si caserola cu fondue si cealalta capatana de usturoi, necuratata, pe care o vom aseza in tava cu cartofi.

Cand scoatem cartofii din cuptor presaram patrunjel verde, tocat si intindem branza peste ei. 

Ii acoperim si ii lasam asa sa se mai raceasca putin, apoi ii servim alaturi de usturoiul copt.

Sunt foarte buni mai ales calzi, dar data viitoare, voi face mai mult mujdei ca a fost totusi putin.

TIPS-URI

1

Se pot servi ca garnitura la friptura.

2

Se poate adauga in mujdei si o rosie tocata sau ketchup, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue de la Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zucchini cheese balls