Bucurați-vă de o gustare delicioasă cu această rețetă simplă de brânză feta la cuptor cu măsline! Brânza feta se încălzește perfect la cuptor, devenind ușor aurie și moale, în timp ce măslinele și roșiile cherry adaugă o notă plină de savoare. Aromatizată cu oregano și stropită cu ulei de măsline, această brânză la cuptor este un aperitiv minunat sau o gustare rapidă pentru orice ocazie.
Pentru Brânza feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană ai nevoie de: brânză feta, măsline fără samburi, roșii cherry, usturoi, oregano uscat, busuioc proaspăt și ulei de măsline.
Cum se prepara Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană:
Preîncălziți cuptorul la 200°C.
Spălați și tăiați roșiile, apoi puneți-le într-o tavă termorezistentă. Adăugați măslinele și amestecați-le împreună. În mijlocul lor, așezați brânza feta. Presărați oregano peste brânză și legumele din tavă. Turnați ulei de măsline peste toate ingredientele.
Puneți tava în cuptor la 200 grade și coaceți timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când brânza devine ușor aurie și legumele sunt moi.
Feliați pâinea, apoi rumeniți-o ușor într-o tigaie, cu ulei de măsline. Apoi frecați cu usturoi fiecare felie de pâine pentru a o aromatiza.
După ce este gata, scoateți tava din cuptor și serviți brânza feta la cuptor cu măsline caldă, alături de o felie de pâine prăjită.
Rețeta este ușor de pregătit și cu siguranță va fi apreciată de toți cei care iubesc aromele mediteraneene. Poftă bună!
Iti recomandam sa incerci si Tarta cu rosii, feta si rucola, usor de facut si excelenta la gust, Rosii umplute cu feta si ardei copt, un aperitiv festiv pentru mesele de sarbatoare sau Buiurdi, aperitiv cald cu feta.