Cu sau fara bere…va poftesc la pogacele ! Sant aromate, putin picante si merg foarte bine langa un pahar de …ce vreti voi !
Incalzim laptele si adaugam untura, amestecam pana se dizolva. Separat batem oul. Intr-un vas incapator adaugam faina si mirodeniile, formam o adancitura in mijloc, adaugam laptele cu untura (caldut), oul batut si drojdia. Incorporam putina faina si lasam 15’ la dospit. Dupa care framantam un aluat pe care-l lasam 60’la crescut, timp in care isi va dubla volumul.
Pe masa de lucru, putin infainata, intindem coca cam de 1cm grosime si repartizam pasta de jumari pe toata suprafata. Inpachetam coca si o dam la rece pentru 30minute. Intre timp ne pregatim tavile de copt si pornim cuptorul aragazului.
Pe masa infainata intindem coca (aprox. 1cm grosime) si decupam cu formele dorite sau cu un pahar, pogacele pe care le asezam in tava, cu putin spatiu intre ele. Cu o pensula le ungem pe fiecare cu ou batut si presaram deasupra cate putin chimen, dupa care le dam la copt pentru 30-35’. Aluatul ramas in urma decupajelor,l-am adunat, l-am framantat putin, l-am intins si am facut bastonase spiralate, la fel unse cu ou si presarate cu chimen.
Pofta buna!