Vara ardeii unpluți sunt rețeta vedetă;) Dacă tot sunt le teste de anduranță, am probat din nou eficacitatea vasului minunat de la Zepter;) Vă asigur că într-o zi caniculară, nici nu am simțit căldura aragazului sau a cuptorului;)
Cu această rețetă vă aduc la cunoștință beneficiile consumului de ardei gras!
Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale, ardeiul gras este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra organismului uman, cum ar fi sistemului cardio-vasculare și sistem optic, și sunt, de asemenea, importante pentru menținerea stării generale de sănătate și igiena.
Ardeii grași sunt o excelentă sursă devitamina C și A, care sunt doi antioxidanți puternici care împreună neutralizează radicalii liberi. Aceștia sunt principalii vinovați pentru acumularea de colesterol în artere iar asta duce la ateroscleroză, boli de inimă, nervoase, diabet, dureri articulare, osteoartrită, artrită reumatoida.
Reduc riscul de stop cardiac!
Ardeii, de asemenea, conțin vitamină B6 și acid folic, recomandate pentru ateroscleroză și boli de inimă cu diabet zaharat. Aceste două vitamine B sunt foarte importante pentru reducerea nivelului ridicat de homocisteina care provoacă deteriorarea vaselor de sânge și este asociată cu un risc foarte crescut de atac de inimă și accident vascular cerebral.
Sunt bogați în fibre, ceea ce ajută la scăderea colesterolului și prevenirea cancerului de colon, vitamină C și beta-caroten care sunt benefice împotrivă cataractei.
Ardeiul roșu este unul dintre puținele alimente care conțin licopen, o substanță cu efecte antitumorale în cancerul de prostată, sân, vezică urinară, pancreas, plămâni și piele, în cancerul cervical, ovarian, uterin, intestinal.
Richard Baybutt, profesor asociat de nutriție, la Kansas State, a făcut o descoperire surprinzătoare: fumul de țigară induce deficitul de vitamină A. De aceea, dacă sunteți fumător activ sau pasiv, ar trebui să consumați regulat ardei grași.
Datorită conținutului bogat în vitamină C și beta-caroten, ardeii grași ne protejează de cataractă. Cercetătorii italieni au comparat dietele pacienților spitalizați care au avut cataractă și au fost operați, cu dietă pacienților care nu au fost supuse operațiunii. Concluzia a fost că ardeiul previne și combate cataractă.
Avertismente
Nu consumați în exces ardei gras în timpul sarcinii, deoarece acesta poate stimula uterul.
Evită să mănânci ardei gras dacă ești alergic la el. Alergia poate însemna ochi roșii și umezi și senzație de strănut.
Ceapa și morcovul se curăță și se toacă mărunt, apoi se pune la dinstuit, cu 1/2 lingură de ulei, în vasul Zepter. După cca. 5 minute se adaugă carne tocată, mirodeniile, orezul, se amestecă pentru a se îngloba toate ingredientele, apoi se acoperă, se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, până ce acul de pe indicatorul termocontrol ajunge în zona verde, se oprește focul și se lasă la gătit cca. 15 minute. Apoi se umplu ardeii cu compoziția de carne, se așează în vasul minunat de la Zepter, se acoperă cu capacele din ardei, se adaugă bulionul, amestecat cu cca. 100 ml apă, apoi se acoperă cu capac și se lasă la gătit la foc mediu, cca. 20 de minute, până ce indicatorul Termocontrol ajunge în zona verde, se oprește focul și se lasă cca. 30 de minute, până ce indicatorul termocontrol ajunge în zona crem! Ardeii umpluți se servesc fierbinți cu smântâna sau nu, după gustul fiecăruia și pâine de casă. Poftă bună!