Fasolele se spala bine in multe ape.
cu o seara inainte se pun fasolele la inmuiat, in apa calda ,pentru ca a doua zi sa nu mai fie necesar sa le fierbem prea mult.
intr-o oala se pune pe trei sferturi apa.
ciolanul se spala putin daca este prea afumat ,se pune in oala in care ati pus apa si il puneti pe aragaz la fiert.
lasati sa fiarba putin mai bine de jumatate.
intre timp pregatiti legumele.
ardeiul rosu si galben se taie patratele.
ceapa se curata,se spala si se toaca.
morcovul se curata,se spala si se taie rondele.
dupa ce ciolanul a fiert mai bine de jumatate se adauga fasolele inmuiate.
le lasati sa fiarba cam 15 min apoi adaugati si legumele.
cand e aproape gata fiarta mancarea de fasole cu ciolan,se adauga pasta de tomate si se condimenteaza cu piper si vegeta.
mai fierbeti cam 10 min si inchideti aragazul.
serviti alaturi de o muratura sau o ceapa.