Ciorba de fasole verde cu smantana

de Irina in Ciorbe, 17 Feb 2014 | 15893 vizualizari

 

Fie vara, fie iarna, imi plac mult ciorbitele de legume acrite cu bors si drese cu smantana. Poate pentru ca imi aduc aminte de copilarie... :)

 

INGREDIENTE

  • 200 g fasole verde congelata (cu aproximatie)
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 3 morcovi mici
  • 1 tija proaspata de telina cu frunze
  • 4 linguri suc de rosii (facut in casa)
  • patrunjel verde
  • apa
  • sare
  • 1 pahar de bors
  • 1 ou
  • smantana dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde cu smantana:

Am pregatit ciorba intr-un vas Zepter, pentru ca timpul de fierbere e mai scurt si legumele isi pastreaza astfel mai multe vitamine si alte substante nutritive. 

Am tocat pe rand legumele: ceapa, morcovii, pastarnacul, telina. Fasolea verde am lasat-o intreaga.

Am pus apa in vas, am adaugat legumele si am acoperit vasul cu capacul. Ca de fiecare data, cand acul indicator a ajuns in zona verde am oprit focul, dar legumele se gatesc in continuare, la abur.

Am adaugat suc de rosii, bors si sare si ciorba a mai dat vreo cateva clocote. 

Am pus oul batut si verdeata. 

Ulei nu am pus deloc la ciorba, in schimb, la final am dres-o cu putina smantana. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Dana Cristea - pusikmea 1

18.02.2014, 13:45

Cat de bine arata!!!

mihaelar63 1

25.02.2014, 00:03

Buna ciorbita

MssFlorina7 1

11.03.2014, 19:05

Ce buna arata! O sa o fac in citeva zile!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de primavara, din legume