Aperitiv scovergi

de Gicuta in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2015 | 45847 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 350-400 ml apa
  • un cub drojdie
  • 2 linguri zahar
  • o lingura untura solida (2 linguri ulei)
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru prajit:
  • 1/2 l ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv scovergi:

Drojdia se pune la inmuiat in putina apa calduta.
Intr-un castron mare cernem faina si facem o adancitura in mijloc.
Adaugam zaharul, sarea, untura (ulei) si drojdia inmuiata. Incepem sa framantam adaugand cate putina apa.  Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.
Punem din nou aluatul in castron, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in sase bucati egale pe care le intindem cu mainile pana ajung la dimensiunea dorita.
Punem uleiul la incins si cand incepe sa sfaraie prajim scovergile. Le intepam in mijloc cu furculita si le rumenim frumos pe ambele parti. Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv scovergi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Gicuta 1

12.09.2015, 17:45

Ralu,Simona

RuxyRux 1

27.09.2015, 23:34

Minunate...........am o pofta!

mihaelar63 1

28.09.2015, 00:13

Buunee !! Eu mereu cand framnt paine imi fac dupa prima dospire cate doua , de pofta Si-mi place sa le mananc sarate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosele apetisante