Pentru ca e plina padurea de ciuperci (bureti )am facut orez cu hribi .
Spalam ciupercile proaspete , le curatam bine de pamant si le taiem felii subtirele . Intr-o tigaie la foc mic punem 2 linguri ulei si cand este cald adaugam ciupercile taiate. Ele se vor cali si isi vor lasa sucul . Asezonati cu sare si piper si adaugati usturoiul tocat. Mai lasam putin si luam de pe foc .
Intre timp pregatim si orezul . Intr-o oala punem 2 linguri de ulei si calim fideau zdrobita in maini. Trebuie calita vreo 2 minute, va prinde o culoare aramie. Adaugam orezul si ceapa taiata marunt sau chiar razuita . Lasam si orezul cam 2 minute si adaugam apa fiebinte sau supa peste . Adaugam sare, piper si alte condimente . Amestecam si lasam sa fiarba . Cand e fiert mai mult de jumate adaugam hribi caliti , amestecam si mai lasam sa fiarba . Daca folositi apa atunci se poate adauga un cub de condiment pentru un plus de gust.
Cand orezul este asa cum va place (eu il prefer al dente ) , opriti focul asezati mancarea pe farfurie , presarati parmesan sau cascaval razuit si serviti.
1
mancare perfecta pentru zilele de post , daca renuntati la branza