Vazusem candva aceasta reteta pe net si pentru ca am primit ieri mai multi dovlecei, am zis ca e momentul sa prepar acest aperitiv si bineinteles sa-l imbogatesc cu noile condimente Delikat din ingrediente 100% naturale si fara monoglutamat si alte adaosuri.
"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"
Se spala dovleceii foarte bine. Se taie ambele capete si se dau pe razatoarea cu gauri mari, cu tot cu coaja. Se storc bine de apa si se pun intr-un bol larg.
Usturoiul se curata si se taie marunt. Mozzarela se da pe razatoarea cu gauri mari, iar parmezanul se rade pe razatoarea cu gauri mici.
Peste dovleac se pun ouale, usturoiul, amestecul de ierburi italiene, mozzarela, parmezanul, faina si piperul Delikat proaspat macinat. Se amesteca totul bine. Se adauga sare dupa gust si se mai amesteca.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se rastoarna amestecul si se niveleaza. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru cca 30-40 de minute sau pana se rumeneste usor.
Se scoate tava din cuptor si se presara deasupra cele 100 g de mozzarela, patrunjelul verde tocat si boiaua de ardei iute, dupa gust. Se da din nou tava la cuptor pentru inca 10 minute.
Se scoate tava si se lasa sa se racoreasca putin, apoi se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Daca mai lasa putin lichid dupa ce este gata amestecul, se tamponeaza cu servetele de hartie pentru a elimina excesul de apa.
2
Se poate servi atat cald, cat si rece.
3
Se poate servi cu ketchup sau cu rosii proaspete.