Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur in Mancaruri cu carne, 6 Noi 2024 | 211 vizualizari

 

Rețeta este inspirată din zona banatului și are ceva influențe sârbești. În Timișoara ni se servea uneori acest fel de mâncare, la cantina studențească și m-am gândit să fac și eu. Este o mâncare gustoasă, rapid și ușor de preparat.
Pentru acest Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: orez, ceapa, ardei gras, rosii, pipote si inimi, verdeata.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica
  • 250-300 g orez bob mare
  • 1 ceapă, mai mare
  • 1 ardei gras/kapia (opțional)
  • 1-2 rădăcini de morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1-2 roșii proaspete (opțional)
  • 1-2 linguri pastă de rosii/roșii în bulion/pulpă de roșii/suc de roșii
  • 100 g unt (opțional)
  • 4-5 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare, dupa gust
  • piper, după gust
  • boia de ardei dulce/iute, după gust
  • 1-2 linguri delikat (opțional)
  • 1 caserolă pipote și inimi de pui (a avut 550 g)
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 legătură de patrunjel verde, tocat mărunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica:

Cum se prepara Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pasul 1: Alegem orezul, îl spălăm bine după care îl punem într-un vas cu apă rece, până ce ne vom ocupa de pipote. El se va umfla și va fierbe mult mai repede. Curățăm pipotele și inimile și le spălăm din mai multe ape după care le punem la fiert, în apă cu puțină sare, vreo 30-40 de minute, până ce sunt aproape fierte! Scurgem apa în care au fiert.

Pasul 2: Curățăm și spălăm bine legumele. Ceapa o tocăm mărunt, Rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) îl dăm prin răzătoarea mare iar ardeiul și roșiile le tăiem cubulețe nu prea mari.

Pasul 3: Într-o tigaie teflonată (antiaderentă) tunăm uleiul și-l încingem bine (în ulei putem pune și un cubuleț de unt, dacă dorim!). Sotăm legumele, mai întâi călim ceapa, până ce devine ca sticla, apoi punem rădăcinoasele și ardeiul, iar după vreo 2-3 minute punem roșiile și usturoiul și lăsăm doar 2-3 minute.

Observație: Nu punem usturoiul mai devreme deoarece dacă se arde, devine amar!

Pasul 4: Strecurăm orezul și-l punem peste legume. Tot acuma punem și pasta sau sucul de roșii și le călim la un loc, nu mai mult de 5 minute. Adăugăm pipotele și inimile de pui și completăm cu apă, până ce le cuprinde. La nevoie putem să mai completăm ulterior, cu apă. Punem capacul și lăsăm să fiarbă vreo 30 minute, la foc potrivit. Verifică dacă pipotele/inimile sunt fierte, înțepând cu o furculiță! Când sunt gata, oprim focul, condimentăm după gust și ornăm cu verdeață de pătrunjel.

Observație: Având în vedere faptul că pipotele/inimile erau aproape fierte, boabele de orez vor putea să rămână întregi!

Incearca si reteta de Orez cu ciuperci si legume, o mancare foarte gustoasa sau Orez cu peste si creveti, o mancare pe placul iubitorilor fructelor de mare.

Iti recomandam si reteta de Orez cu spanac, o garnitura foarte gustoasa.


Poftă bună!

TIPS-URI

1

Uleiul trebuie să fie bine încins când sotați legumele.

2

Gătiți pilaful cu pipotele de pui la foc mediu spre mic, ca să nu se ardă.

3

Amestecați periodic, ca să nu se prindă de fundul tigăii.

4

Nu puneți usturoiul odată cu ceapa, deoarece se prăjește mai repede și riscăm să se ardă și să devină amar.

5

Serviți mâncarea cu murături, dacă doriți.

6

Presărați deasupra pătrunjel verde tocat mărunt, dacă vă place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pipote