Amandine(by bitza)

de nadina73 in Dulciuri, 18 Oct 2010 | 7401 vizualizari

 

Super bune, dupa reteta lui bitzahttp://bucataras.ro/retete/7077/amandine.html

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahr
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri faina

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 200 zahar pudra
  • 250 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta de rom

Sirop.

  • 400 ml apa
  • 150 zahar
  •  1 fiola de esenta rom

Glazura:

  • 1 ciocolata neagra 150g
  • 70 frisca

Decor :

  • frisca 100 ml
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine(by bitza):

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ,dupa care se pune zaharul si se mai mixeaza.Se amesteca bine galbenusurile cu apa si uleiul,Se pun galbenusurile peste albusul batut bine si se amesteca usor dupa care se pune faina si cacaua.

Se tapeteaza o tava se pune compzitia si se da la cuptor 35 minute la 160 grade.Dupa ce sa racit se taie in doua.

Crema:

Se mixeaza bine untul pana se face spuma .Glabenusurile se pun  pe baie de aburi cu zaharul pana se topesc,Dupa ce s-au racit galbenusurile se amesteca cu untul ,cacaua si esenta de rom, se mixeaza foarte bine pana devine o compozitie foarte cremoasa.

Siropul:

Se pune apa cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul ,dupa care se ia jos de pe foc si se lasa la racit .Cand siropul e rece se pune esenta de rom.

Glazura de ciocolata:

Se rupe ciocolata bucatele si se pune la topit intr-o craticioara cu frisca lichida.Dupa ce s-a topit se ia de pe foc si se lasa la racit.

Asamblare:

Se taie blatul in doua se insiropeaza foarte bine dupa care se pune crema, se intinde uniform si se pune blatul al doilea care si acesta se insiropeaza bine.Se pune glazura de ciocolata.

Se portioneaza si se decoreaza cu frisca

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine(by bitza)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu crema de mure