Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Prajitura cu ciocolata si crema de...
Postat de: miha in PrajituriBlat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa, care face “tepi” atunci cand...Citeste continuarea
Placinta cu cartofi si carne
Postat de: miha in VitaStratul de cartofi: Cartofii curatati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se paseaza si se amesteca bine cu untul, laptele si cascavalul ras. Se...Citeste continuarea
Prajitura cu ananas
Postat de: miha in PrajituriScoatem ananasul din compot si-l punem la scurs intr-o strecuratoare sau pe un platou tapetat cu prosoape absorbante. Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul....Citeste continuarea
Cupcakes cu crema de mure
Postat de: miha in PrajituriBranza se mixeaza cu zaharul, untul topit si esenta pana obtinem o crema fina. Adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Vom obtine o crema pufoasa in care vom incorpora usor...Citeste continuarea
Lapte cu mamaliguta
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancare copiiSe pun apa, sarea si uleiul intr-un tuci si, inainte de a clocoti apa, se adauga malaiul, amestecandu-se in acelasi timp. Se lasa la foc mic sa se coaca, amestecandu-se din cand in cand. La final...Citeste continuarea
Mancarica de ciuperci pleurotus
Postat de: Irinukaaa in Mancaruri de postCalim ceapa in putin ulei cu ajutorul functiei Fry selectata la Multicooker. Adaugam morovii taiati la robot foarte marunt. Dupa cateva minute punem si ardeiul taiat marunt si ciupercile...Citeste continuarea
Fursecuri chitara
Postat de: privatelaura in DulciuriPastram ingredientele la temperatura camerei. Faina cu un praf de sare si condimentele, o amestecam cu untul. Adaugam zaharul si amestecam iar. Galbenusul de ou il batem si il adaugam...Citeste continuarea
Rulada de carne la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in PorcCarnea tocata o amestecam impreuna cu branza de vaca rasa, parmezanul, 2 oua, putina sare si piper. Cand s-au omogenizat ingredientele turnam compozitia pe o hartie de copt si o intindem cu...Citeste continuarea
Prajitura cu foi si crema de portocale
Postat de: privatelaura in PrajituriLasam ingredientele la temperatura camerei. Pregatim aluatul pentru foi. Intr-un castron, punem bicarbonatul de sodiu si adaugam laptele dulce. Amestecam, adaugam zaharul, un praf de sare....Citeste continuarea
Pandispan pufos cu fructe
Postat de: Maddisson in PrajituriTaiem fructele cubulete potrivite,pastrand un fruct (nectarina) pentru ornament! Intr-un bol mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam cate putin uleiul, faina...Citeste continuarea
Saratele cu telemea cu mac
Postat de: andreea91 in Aperitive / GarnituriIntr-un vas mic am adaugat drojdia cu zaharul si le-am incorporat bine.Peste ele am adaugat laptele batut si am omogenizat bine. In alt vas adaugam cele doua oua, margarina, untura...Citeste continuarea
Mini prajituri festive cu ciocolata
Postat de: BucatariaS in PrajituriPentru blat am mixat ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat. Am adaugat esenta de rom si vanilie, urmate de Rama topita si turnata in fir subtire dupa care am adaugat si...Citeste continuarea
Suc proaspat de fructe
Postat de: reisnaor_2006 in BauturiSucul nartural de fructe contine cea mai mare concentratie de vitamine si antioxidanti necesari organismului nostru. Am curatat fructele, le-am taiat cubulete si le-am bagat pe rand in...Citeste continuarea
Fursecuri glazurate cu umplutura de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPrepararea aluatului: Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei. O mixam cu zaharul si praful de copt stins in zeama de lamaie pana obtinem un amestec spumos. Adaugam pe rand...Citeste continuarea
Prajitura Roxana
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriPregateşti blatul aşa: Baţi albuşurile foarte bine, apoi adaugi treptat zaharul. Mixezi pana cand se întareşte. Adaugi uşor galbenuşurile pana se încorporeaza, pui apoi o...Citeste continuarea
Tort cu mere, nuci si gris
Postat de: Corina33 in TorturiSe preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort cu marginile detasabile si diametru de 26 cm. Se curata merele de coaja si de cotor, apoi se stropesc cu...Citeste continuarea
Carnati de casa proaspeti prajiti...
Postat de: babi5 in Mezel de casaSe pune apa in tigaie, apoi rulam carnatul acoperim si lasam sa dea un clocot, dupa care cu ceva ascutit, cutit, furculita intepam din loc in loc ca sa iasa surplusul de apa (si nici nu se va...Citeste continuarea
Covrigei cu sare
Postat de: babi5 in Aperitive / Garnituri350 gr faina se pune intr-un castron, se face o adancitura, se pune 1 lingurita sare si zaharul impreuna cu drojdia. Adaugam si laptele cald si framantam un aluat ca si cel de paine (acest aluat...Citeste continuarea
Cornulete din faina integrala
Postat de: Ela68 in Dulciuri1. Margarina se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se combina cu smantana si praful de sare.Adaugati drojdia praf sau maiaua si omogenizati. 2. Puneti faina si amestecati pana ce...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă cu banane
Postat de: sufletista in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă cu banane Intr-o cratita punem laptele si zaharul, punem pe foc si cand s-a incalzit adaugam untul si lasam pe foc pana ce se topeste untul, cand s-a racit adaugam...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: inaa_soare in Mancaruri de postPrima data spalam orezul ine in apa rece si il punem la fiert selectand functia "BOIL" a aparatului pentru aproximativ 20 minute. Apoi taiem ceapa si o punem in putin ulei in oala...Citeste continuarea
Fursecuri cu migdale si crema de...
Postat de: rodicaspring in DulciuriSe amesteca toate incredientele se da aluatul la rece pentru o ora , se intinde foaie si se fac diferite forme decupate.Se da la cuptor la 150 de grade pina se coc, dupa preferinta , mai prajite...Citeste continuarea
Chec cu fructe confiate
Postat de: amalia01 in Prajituri- Pornesti cuptorul si tapetezi formele de chec cu hartie pentru copt; - Ouale intregi le bati cu telul, impreuna cu zaharul; adaugi uleiul, apoi laptele; adaugi faina si zaharul...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata si menta
Postat de: simona72 in DulciuriCiocolata se taie bucati si se pune impreuna cu margarina pe baie de aburi sa se topeasca. Se adauga siropul la final si se amesteca. Ouale se mixeaza cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul....Citeste continuarea
Tort Cristal cu vanilie
Postat de: mitinita in TorturiPreincalzim cuptorul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul, apoi galbenusurile si apa, alternativ. Punem si esenta de vanilie. Amestecam faina cu praful...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca
Postat de: mitinita in DulciuriPreincalzim cuptorul. Se amesteca untul cu zaharul, pana devine cremos si se adauga cele doua galbenusuri. Se adauga faina, sarea, zaharul vanilat, praful de copt si nuca macinata. Se...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie
Postat de: simona72 in DulciuriMargarina, moale de la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul. Se adauga treptat cate un ou si se mixeaza dupa fiecare pana la incorporare. Se adauga coaja de la 1 lamaie, spalata bine in...Citeste continuarea
Biscuiti cu suc de rosii
Postat de: deyutzky in DulciuriIntr-un bol amestecam uleiul cu sucul de rosii, adaugam zaharul si bicarbonatul si amestecam cu o lingura. Turnam treptat faina ( nu turnati toata faina odata pentru ca este posibil sa nu va...Citeste continuarea
Friptura de iepure cu ananas
Postat de: deyutzky in IepureCuratam usturoiul, morcovii si cartofii, le spalam bine. Taiem rondele morcovii si usturoiul, iar cartofii ii taiem cuburi. Le punem in tava pentru cuptor unde vom face friptura si le...Citeste continuarea
Biscuiti duo cu aroma de vanilie
Postat de: gaby_d in DulciuriSimplu de tot! Pui intr-un bol faina cernuta amestecata cu praful de copt, untul/margarina taiat/a cubulete, oul, extractul de vanilie,zaharul, sarea. Amesteci cu mana pana obtii un aluat...Citeste continuarea
Tort cu mascarpone si turta dulce
Postat de: Xandrinne in TorturiMai intai am copt un blat de tort: am mixat 5 oua cu 150 g zahar cca 20 de minute, impreuna cu un praf de sare, dupa care in spuma de ou obtinuta am incorporat 130 g faina cernuta si 20 g cacao,...Citeste continuarea
Ciocolata calda cu scortisoara
Postat de: Xandrinne in BauturiAmestecam intr-un bol toate ingredientele. Amestecul se pastreaza intr-un borcan (curat, uscat), inchis ermetic. Cand vrem sa preparam ciocolata calda punem intr-un ibric 3 linguri din amestec...Citeste continuarea
Galette cu zmeura
Postat de: Xandrinne in PrajituriAm amestecat mai intai faina cu sarea si untul taiat cubulete, pana am obtinut niste firimituri. Am adaugat treptat apa rece si am amestecat pana am obtinut un aluat usor lipicios; l-am infoliat...Citeste continuarea
Pancakes cu afine
Postat de: Xandrinne in DulciuriAm amestecat faina cu zaharul pudra si praful de copt si am incorporat-o in lapte; am adaugat oul batut si untul topit. Am omogenizat compozitia cu un tel in forma de para, dupa care am...Citeste continuarea
Chec Tradaro cu Rama mit Butter
Postat de: tradaro in PrajituriInainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele se inmoaie in apa calduta. Intr-un lighean special de aluaturi se freaca cu...Citeste continuarea
Ficat de vitel impanat cu carnat
Postat de: mihaelar63 in VitaFicatul se lasa in apa rece ca sa se traga sangele . Se schimba apa de cateva ori . Cu un cutit ascutit se inteapa mijlocul fiecarei bucati de ficat , se rasuceste si se decupeaza din...Citeste continuarea
Salau cu aroma de afumat
Postat de: mihaelar63 in SalauSe deschide conserva . Se curata usturoiul . se curata ardeiul iute de seminte si se taie . Pestele se curata , se portioneaza si se spala . Toate ingredientele in afara de salau se pun...Citeste continuarea
Ceafa de porc , broccoli si sos...
Postat de: mihaelar63 in PorcCeafa se feliaza si se prajeste In tigaie teflonata sau la grill . Se sareaza . Brocolli se fierbe in apa clocotita cu sare . Se scoate in apa rece cu cuburi de gheata . Se scurge . Pentru...Citeste continuarea
Fursecuri fragede
Postat de: Xandrinne in DulciuriMixam untul/margarina la viteza mare; adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si amestecam pana se formeaza o masa compacta. Adaugam apoi oul si galbenusurile, pe rand, cam la 1/2 minut...Citeste continuarea
Chisca
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriPentru inceput curatam ceapa pe care apoi o spalam dupa care o taiem marunt si o calim in ulei pana devine usor galbena. Cat se caleste ceapa,punem orezul la umflat in apa calduta cam 15...Citeste continuarea
Mancare de fasole pastai, la...
Postat de: Ina in Mancaruri de postCeapa si morcovul se curata, se toaca marunt si se pun in vasul de la multicooker, impreuna cu 3-4 linguri cu ulei si un praf de sare. Se porneste multicooker-ul pe program stew. Cand...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu spanac
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriSpalam bine ciupercile ,rupem coditele si le taiem cubulete.Presaram putina sare in palariile ciupercilor si le dam deoparte.Tocam ceapa si usturoiul fin.Punem ceapa la calit intr-o lingura...Citeste continuarea
Ficatei de pui la pachet
Postat de: katty in FicatTocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Spalam ficateii bine ,ii curatam de pielite si ii taiem bucati mai mici. Cand ceapa a devenit translucida ,adaugam ficateii ,amestecam...Citeste continuarea
Chiftele de soia
Postat de: Ina in Mancaruri de postPunem la fiert 1,5 litri apa , impreuna cu doua linguri de delikat, o lingurita rasa cu piper negru si 2 frunze de dafin. Adaugam granulele si lasam sa fiarba 10 minute. Intre timp...Citeste continuarea
Supa de fasole
Postat de: katty in Mancaruri de postCuratam ceapa si o tocam fin.curatam usturoiul ,jumatate il punem deoparte ,iar jumatate il tocam fin.Punem la calit in 2 linguri de ulei de masline ceapa ,apoi usturoiul.Cand ceapa devine...Citeste continuarea
Orez cu tofu si fasole verde
Postat de: katty in Mancaruri de postTaiem tofu bucatele mici si il presam intre doua servete absorbante pentru a elimina cat mai multa apa ,apoi le punem la prajit in uleiul incins pana se rumenescusor,dupa care le scoatem pe hartie...Citeste continuarea
Pizza cu legume si mozzarella
Postat de: katty in PizzaIncalzim apa cat sa putem tine un deget in ea . Punem zaharul , sarea , uleiul de masline si drojdia , amestecam si lasam 5 minute . Cernem faina intr-un castron , facem o...Citeste continuarea
Bruschete cu ricotta,vinete si rosii
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriTaiem vanata in felii subtiri ,presaram sare si le lasam la scurs 15 minute .Le tamponam cu servete absorbante , le stropim cu ulei de masline si piper macinat...Citeste continuarea
Bruschete cu dovleac si ceapa...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriPentru ceapa caramelizata curatam ceapa , o spalam , apoi o taiem in semirondele . Intr-o tigaie punem 1-2 linguri ulei de masline ,apoi , cand acesta este infierbantat , ceapa taiata si zaharul...Citeste continuarea
Lasagna cu spanac si dovleac
Postat de: katty in LasagnaIncingem o lingura de ulei intr-o tigaie . Adaugam spanacul curat, spalat si scurs. Presaram sare si piper si amestecam ocazional pana spanacul se inmoaie bine. Dam jos si presaram un ...Citeste continuarea