Biscuiti fragezi cu gem

de papabundetot in Dulciuri, 9 Ian 2015 | 7781 vizualizari

 

Pentru ca Mosul mi-a adus niste forme de biscuiti minunate,am tinut neaparat sa le incerc cat inca mai sunt in concediu,asa ca am tot cautat o reteta care sa fie si pe gustul meu dar sa se si preteze la decuparea cu acele forme.Dupa lungi cautari si cu ajutorul fetelor minunate,am ales reteta Claudiei care are blogul http://lecturisiarome.ro/ , http://lecturisiarome.ro/2014/12/fursecuri-cu-aroma-de-turta-dulce/,am adaptat aromele dupa gustul meu si cu ce aveam la indemana si au iesit niste biscuiti aromati si foarte fragezi :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 200 gr unt
  • 120 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri de ou
  • 350 gr faina alba ( tip 650)
  • 1 lingurita bicarbonat
  • cardamon verde macinat,
  • nucsoara
  • Pentru umplut biscuitii
  • gem de caise
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi cu gem:

Am cernut faina si bicarbonatul intr-un castron,apoi am adaugat untul inca rece,taiat in cubulete si am framantat pana cand aluatul a capatat un aspect nisipos,am adaugat apoi galbenusurile de ou,cardamonul verde,nucsoara,zaharul pudra dat si el printr-o sita si am framantat bine aluatul pana cand s-a omogenizat.

Am dat aluatul la rece aproximativ 1 ora (cu cat il lasati mai mult cu atat mai bine,eu nu am avut rabdare),iar dupa acest timp,am presarat putina faina pe blatul de lucru,am scos aluatul si l-am intins intr-o foaie de cativa milimetri,apoi am decupat formele pe care vroiam sa le si incerc.Eu am ales sa fac si cativa biscuiti cu gem,asa ca am decupat 2 forme similare,pe una din ele am mai facut o gaurica in mijloc (eu am facut cu o eprubeta de la pastaile de vanilie,dar se poate face cu ce aveti la indemana).

Am dat biscuitii la copt aproximativ 6 minute (depide de cuptor,daca ii vedeti ca s-au rumenit pe margini ii puteti scoate),apoi dupa ce s-au racit,am pus gem pe un biscuite nedecupat si deasupra am pus aceeasi forma dar cu gaurica,pentru a se vedea frumos gemul pe acolo.

Au iesit incredibil de fragezi si gustosi,si ii puteti face cu orice arome va plac.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi sau ciucalai