Nuci umplute

de Lau in Prajituri, 10 Ian 2015 | 4311 vizualizari

 

M-am inspirat de la Merisor pentru aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • Coji
  • 100 g unt
  • 2 linguri untura
  • 150 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 linguri iaurt
  • 1 plic amoniu pentru prajituri
  • esenta de vanilie
  • faina (cca 1 kg)
  • Crema
  • 6 picoturi
  • 1 lingura cacao
  • 150 g miez de nuca
  • 100 g unt
  • 120 ml lapte
  • 350 g gem de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Coji - intr-un bol mixam untul, untura cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam oul, iaurtul amestecat cu amoniacul, amestecam bine pana ce omogenizam, adaugam treptat faina, framantand un aluat nelipicios. Acoperim aluatul cu folie alimentara si dam la rece cca 30 minute. Scoatem aluatul de la rece si formam bilute mici si le coacem in forma speciala

Crema - Intr-o cratita punem laptele si punem pe foc. Cand s-a incalzit adaugam cacaoa si untul, lasam pe foc pana ce se topeste untul. Adaugam piscoturile si nuca macinata, gemul de capsuni si amestecam bine.

Umplem cojile de nuci cu crema, le trecem prin zahar pudra.

Eu am dublat ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute