Am ales sa le prajesc la multicooker, intrucat mi se pare ca timpul de preparare se reduce considerabil, fata de aragaz.
Fleica de porc se taie cubulete mici, care se pun la prajit in vasul de la multicooker in care turnam, in prealabil, 50 ml ulei. Peste bucatile de fleica presaram sare grunjoasa si adaugam 100 ml apa.
Pornim multicookerul pe programul bake la 180 grade , acoperim si lasam 30 minute, pana ce carnea incepe sa-si lase untura. Dupa cele 30 minute adaugam felii de ceapa , fixam aparatul pe programul fry si lasam ca jumarile sa se prajeasca cu capacul deschis , amestecand din cand in cand pentru prajire uniforma.
Cand sunt rumene, se scot in alt vas, scurgand bine grasimea. Se servesc calde sau reci, cu o ceapa alaturi .
1
Ceapa adaugata la prajit confera o aroma deosebita jumarilor si ajuta untura obtinuta sa nu rancezeasca .
2
Daca faceti cantitate mai mare, puteti pastra jumarile in untura in care le-ati prajit.