Oua scotiene

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2015 | 10724 vizualizari

 

Saturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua fierte, tari
  • 600 gr carne tocata(vita+porc)
  • 1 capatana usturoi
  • boia de ardei iute
  • sare dupa gust
  • 2 oua crude
  • 100 gr faina(cu aproximatie)
  • 150 gr pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua scotiene:

Fierbem ouale pentru 10 minute, in apa cu putina sare si putin otet(pentru a nu se sparge), dupa care scurgem apa, le crapam usor si le scufundam in apa rece.

Tocam carnea impreuna cu usturoiul curatat si presaram peste acestea, sare si boia de ardei iute.

Adaugam oul crud si omogenizam bine amestecul si il impartim in 6 parti.

Celalalt ou crud il amestecam cu o lingurita de faina.

Curatam ouale, le trecem prin faina apoi le imbracam cu carnea tocata pe toate partile.

Presam bine carnea peste oua, formand astfel niste bulete mari cam cat mingea de tenis, apoi trecem fiecare bulet prin oul amestecat cu faina, iar la final prin pesmet.

Asezam buletele in tava tapetata cu hartie de copt, sau pur si simplu punem fiecare bulet in hartie pentru briose si dam tava la cuptor pentru 45 minute la 180 de grade, pana cand acestea se rumenesc bine pe toate partile.

Sunt foarte de efect printre aperitive la o masa de sarbatoare!

Se pot taia in jumatati, in sferturi sau in felii rotunde.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua scotiene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene