Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tort profiterol
Postat de: retetele_tinei in TorturiPrima data, eu am inceput cu blatul. Asadar, ouale se separa, iar albusele se bat spuma cu putina sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta s-a topit. Dupa...Citeste continuarea
Tort cu coca-cola
Postat de: retetele_tinei in TorturiMod de preparare: Se pot face doua blaturi, cum am facut eu sau se poate face un singur blat care se taie pe jumatate. Personal imi place sa fac doua blaturi ca sa nu ma chinui cu taiatul...Citeste continuarea
Tort cu portocale
Postat de: Adele in DulciuriIntr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul la viteza maxima,treptat se adauga uleiul si se continua pentru 15 minute,pana devin spumoase.Se adauga iaurtul si dulceata se incorporeaza si...Citeste continuarea
Tort cu barete de ciocolata
Postat de: retetele_tinei in TorturiPentru inceput se fac blaturile de cacao. Asadar se bat albusele cu zaharul, apoi se adauga 1/2 lingurita cacao si faina. Fiecare blat de coace intr-o tava cu diametrul de 21cm pana cand trece...Citeste continuarea
Tort cu crema de cafea
Postat de: rhapsody in TorturiBlat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul mixeaza si mixeaza...Citeste continuarea
Ceafa de porc caramelizata in bere...
Postat de: mihaelar63 in PorcUsturoiul se curata si se feliaza . Feliile de carne se aseaza intr-o tava se presara deasupra , usturoi tocat , sare , piper , boia , salvia sfarmata si se toarna deasupra berea neagra . Se...Citeste continuarea
Tarta cu crema de branza si banane...
Postat de: raluca95 in DulciuriIncepem prin a framanta aluatul : amestecam prima oara margarina, zaharul, galbenusul si oul, apoi adaugam faina cu praful de copt si praful de sare si framantam pana obtinem un aluat omogen pe...Citeste continuarea
Muffins cu branza dulce si...
Postat de: madab in PrajituriAm separat ouale. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat foarte putina sare, apoi 100 g zahar, esenta de vanilie si galbenusurile. Le-am amestecat bine, dupa am pus praful de budinca si praful...Citeste continuarea
Rulouri cu crema de branza si crema...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriRulourile: Untul il topim. Laptele il punem pe foc, intr-un ibric, pana devine caldut. Drojdia o amestecam cu zaharul si 2-3 linguri de lapte, apoi o lasam la odihnit 10 minute. Intr-un bol...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Postat de: madab in CiorbeSe spala fasolea si se pune la fiert cu putina sare. Cat timp fierbe aceasta spalam, curatam si taiem legumele. Eu am taiat ceapa si ardeiul cubulete, iar morcovii si pastarnacul le-am dat pe...Citeste continuarea
Cremsnit cu foietaj de casa
Postat de: merisor67 in PrajituriPunem untul intr-un vas si il topim la foc mic, apoi dam deoparte, intr-un alt vas, jumatate din cantitate, iar peste cantitatea de pe foc adaugam uleiul si lasasam sa dea in clocot, apoi adaugam...Citeste continuarea
Paella cu fructe de mare si peste
Postat de: simona72 in Fructe de mareAm folosit o tigaie wok in care am pus 2-3 linguri ulei de masline la incins. Am adaugat calamarul si l-am prajit la foc iute pentru 2 minute. Am presarat un praf de sare peste calamari, in timpul...Citeste continuarea
Cornuri cu unt, nuci si miere
Postat de: simona72 in DulciuriAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Am lasat aluatul la dospit la loc caldut pentru 20 minute. Am impartit aluatl in doua, am...Citeste continuarea
Mâncare de fasole boabe roșie...
Postat de: panacris in PorcFasolea se pune la ”umflat” în apă rece, cca. 3 ore. În vasul minunatului aparat Multicooker de la Phillips, se pune fasolea ”umflată” scursă de apă, apă...Citeste continuarea
Tarta cu gutui, crumble si fulgi de...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru aluat: daca aveti un robot de bucatarie folositil cu incredere, nici nu va vine sa credeti ce usor si rapid se face cu ajutorul lui. Se pune in bolul robotului faina si sarea. Se...Citeste continuarea
Rata la cuptor
Postat de: pity19 in RataTaiem rata bucati ; Condimentam carnea cu vegeta sare si piper , turnam vinul si amestecam usor ; Lasam sa stea cu condimentele cca 30 de minute in frigider ; Curatam cartofii , ii clatim...Citeste continuarea
Prajitura Rasturnata cu Portocale...
Postat de: Ina75 in PrajituriIncalzim cuptorul. Taiem portocalele in felii subtiri. Eu inainte le spal foarte bine cu apa calda. Pregatim o tava cu diametrul de 26 cm, in care aranjam feliile de portocala. Presaram...Citeste continuarea
Plachie de pastrav
Postat de: carla27carla in PastravSe curata si se spala legumele. Ceapa se toaca solzisori, ardeiul kapia feliute subtiri, rosiile felii si usturoiul felite subtiri. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se pune pe foc sa...Citeste continuarea
Reteta Ciorba de cartofi cu tarhon,...
Postat de: merisor67 in CiorbeCum se prepara Reteta Ciorba de cartofi cu tarhon, un deliciu sanatos si hranitor pentru intreaga familie: Nu pot sa dau o cantitate la tarhon, pentru ca nu am o masura anume, eu il presar...Citeste continuarea
Fursecuri “trufe”
Postat de: gaby_d in DulciuriUntul cu ciocolata sa topesc pe baie de abur pana se obtine o compozitie omogena. Se iau de pe foc si se adauga zaharul. Se amesteca pana la topire. Se adauga apoi ouale, pe rand, mixand...Citeste continuarea
Prajitura cu frisca,nuca si...
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriIntr-un castron punem cele 5 oua intregi impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si le mixam bine pana se albesc putin. Adaugam faina treptat si amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza...Citeste continuarea
Dinozauri cu branza
Postat de: adellyna in DulciuriPunem pastele in apa clocotita si le lasam sa fiarba 8-9 minute Intre timp sfaramam branza si o amestecam cu 2 oua, taiem untul cubulete, scurgem pastele, amestecam totul si turnam intr-un vas...Citeste continuarea
Placinte cu varza si carnati afumati
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriSe amesteca ingredientele pentru aluat,intai cele uscate,apoi peste se adauga ingredientele lichide Se framanta pana devine un aluat legat(la final trebuie sa nu se lipeasca de maini,se adauga...Citeste continuarea
Chiftelute marinate in sos de rosii
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneSe prepara materialul pentru chiftele amestecand toate ingredientele . Cu mainile unse cu ulei formati chiftelute dupa forma si marimea preferata . Prajiti chiftelutele in ulei incins ....Citeste continuarea
Placinta cu spanac
Postat de: mitinita in PiineMai intai preparam maiaua. Intr-un bol mic, punem apa calduta cu lingura de zahar si drojdia. Lasam deoparte 5 minute. Intr-un bol mai adanc, cernem faina si adaugam in mijloc maia, oul,...Citeste continuarea
Paste cu ton si ciuperci
Postat de: raluca95 in PenneAm inceput prin a opari rosiile pe care le-am curatat de piele si te-am taiat cubulete (eu am avut doar o rosie asa ca am adaugat si suc de rosii), dupa care am pus la calit ceapa in putin ulei....Citeste continuarea
Prajitura Kinder pingui
Postat de: margo in PrajituriSe separa galbenusurile de albusuri.Acestea din urma se bat spuma cu un praf de sare,tare,ca pentru bezea.Canad s-au intarit,se adauga treptat zaharul,mixand in continuare pana se topeste...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de nutella
Postat de: margo in PrajituriUntul se freaca cu zaharul,se adauga ouale,cafeaua,scortisoara,ciocolata topita partial.Se mixeaza totul bine.Se adauga nucile si faina amestecate cu praful de copt.Compozitia se toarna in tava...Citeste continuarea
Tort buturuga
Postat de: margo in TorturiGalbenusurile se separa de albusuri.Acestea se bat spuma tare,cu praful de sare.Se adauga treptat,zaharul.Se mixeaza pana acesta se topeste.Se adauga galbenusurile si se amesteca,incet,cu o...Citeste continuarea
Curcan cu ananas
Postat de: margo in CurcanPulpele de curcan se dezoseaza si se taie fasii potrivit de mari.Se pregateste o marinada din ulei de masline,vin,sare,piper,cimbru,coriandru,usturoi.Se tine carnea in aceasta marinada cateva ore...Citeste continuarea
Eclere cu crema de vanilie cea mai...
Postat de: gaby_d in DulciuriCum se prepara Eclere cu crema de vanilie cea mai simpla si buna reteta Mod de preparare coji de eclere Pune intr-un vas , pe foc, apa impreuna cu uleiul si sarea. Lasa sa...Citeste continuarea
Mancare de Castraveti Murati cu...
Postat de: Ina75 in PorcTaiem ceapa solzisori. Taiem castravetii in rondele groase (sau orice alte forme – cubulete, fasii,...). Daca sunt putin sarati este suficient sa ii spalam bine, dar daca saramura a fost...Citeste continuarea
Prajitura Intercontinental
Postat de: sufletista in DulciuriFoi -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul treptat mixand bine pana devine o spuma lucioasa si ferma. Adaugam faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: sufletista in Mezel de casaCarnea o taiem cuburi si o trecem prin masina de tocat. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-un lighean mai mare adaugam carnea,usturoiul,condimente dupa gust. Matele le spalam bine.punem...Citeste continuarea
Velouté de morcov cu chimion
Postat de: Sylvia in SupeSe spala , curata si toaca legumele, cartofii rondele mari ceapa cuburi mari ( nu conteaza pentru ca va fi totul mixat). Se pune intr-un vas ( eu folosesc de fonta prefer acest...Citeste continuarea
Tagliatelle cu ciuperci si carne
Postat de: raluca95 in PastePunem la calit ceapa tocata cu putin ulei (eu de obicei folosesc de masline dar nu e obligatoriu, se poate folosi si cel de floarea soarelui sau de porumb), cand incepe sa devina trasparenta si sa...Citeste continuarea
Bors din carne de porc dres cu ou...
Postat de: madab in Supe/CiorbeAm pus carnea la fiert iar intre timp am spalat , curatat si taiat legumele. Cand carnea a fiert am lasat-o la racit si dupa am taiat-o . Ceapa ,morcovii, pastanacul le-am calit, am...Citeste continuarea
Clatite cu branza de vaci la cuptor
Postat de: andreea91 in DulciuriBatem ouale cu praful de sare ,adaugam apa minerala iar apoi faina si batem bine cu telul pt a nu forma cocoloase. Trebuie sa obtinem o compoziti nu foarte lichida. Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe alege fasolea, se spala si se pune la fiert. Dupa ce a dat in clocot se mai lasa putin la foc, dupa care se ia si se acopera cu un capac. Se lasa sa se umfle. Apoi, fasolea se clateste cu...Citeste continuarea
Budinca de cous cous
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai punem la caramelizat 70 g zahar tos intr-un vas de yena cu diametrul de 17 cm,dupa ce s-a topit zaharul il intindem pe toata suprafata vasului si lasam sa se raceasca.Apoi punem la fiert...Citeste continuarea
Toba
Postat de: sufletista in Mezel de casaIntr-o oala adaugam apa,sare,boabe de piper,foaie de dafin,adaugam ingredientele(curatate,spalate inainte) si le fierbem pana se inmoaie urechile si soricul, spumam de cate ori este nevoie. Vom...Citeste continuarea
Tort cu crema de gutui si clementine
Postat de: rhapsody in TorturiBlat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si...Citeste continuarea
Salata de fructe cu frisca
Postat de: madab in SalateSe spala si se curata fructele. Se taiat feliute , se pun zaharul vanilat si scortisoara (dupa gust ) deasupra si se amesteca. Se aseaza intr-un bol si peste fructe se pune frisca. Citeste continuarea
Carne de iepure cu piure
Postat de: pity19 in IepureCondimentam carnea de iepure ; Luam o tigaie in care am adaugat ulei , dam la incins ; Cand uleiul este incins , asezam carnea in tigaie si lasam pana se rumenesc bine pe ambele parti ;...Citeste continuarea
Supa de gaina cu galuste
Postat de: amalia01 in SupeSpeli carnea de gaina si o pui la fiert , intr-o oala mai mare, cu multa apa , sare si boabele de piper. Cureti zarzavatul si il adaugi la carne atunci cand aceasta este aproape fiarta. Lasi...Citeste continuarea
Briose aperitiv, cu carne tocata si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriIncepem cu umplutura, pentru ca trebuie preparate definitiv legumele si carnea tocata, apoi date la rece. Curatam si tocam legumele cuburi. Scurgem ciupercile si le tocam mai marunte....Citeste continuarea
Cookies cu ovaz
Postat de: mihaelastanescu in PrajituriIncalziti cuptorul la 175 de grade C si pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt. Faceti un piure din banane,apoi adaugati uleiul si vanilia. Intr-un bol amestati ovazul, fulgii de cocos,...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata
Postat de: gaby_d in DulciuriSepara albusurile de galbenusuri. Cele 7 albusuri mixeaza-le spuma impreuna cu un vf. cutit sare. Adauga zaharul pudra si mai mixeaza 1 minut. Cele 5 galbenusuri mixeaza-le impreuna cu zaharul...Citeste continuarea
Placinta rustica umpluta cu pui,...
Postat de: Angelica in PuiAluat: 1. Punem faina intr-un vas si in mijlocul ei drojdia dizolvata in laptele usor caldut.Lasam sa stea cam 10 minute. .Punem apoi ouale, uleiul si sarea si incepem sa amestecam...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: madab in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Se pun intr-un castron branza , zaharul, esenta de vanilie si ouale. Se amesteca bine pana devine o compozitie omogena. Adaugam praful de copt si faina in...Citeste continuarea