Budinca de orez cu piept de pui

de Merisor in Pui, 6 Feb 2015 | 6110 vizualizari

 

Special la aceasta budinca, este textura usor aerata pe care o are, datorita albusului de ou pe care i l-am adaugat.
Este de fapt o combinatie intre budinca si sufleu, dar am preferat sa-i spun budinca, pentru ca am adaugat si piept de pui in sos de zacusca si rosii.
A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea pieptului de pui in sos:
  • 500 carne de pui: pulpe si piept
  • 100 ml ulei
  • sare
  • busuioc
  • 2 foi de dafin
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • Pentru preparare orez:
  • 300 gr orez
  • apa in proportie de 3:1
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 2 albusuri de ou
  • In plus:
  • 300 gr zacusca de legume
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 25 gr unt pentru uns formele
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu piept de pui:

Mai intai preparam orezul pe care il fierbem impreuna cu un praf de sare, un praf de cimbru, un praf de piper si doua foi de dafin.

Eu l-am preparat la multicookerul Philips pe programul RICE.

Dupa fierbere, lasam orezul sa se raceasca definitiv, acoperit.

Preparam carnea.

Spalam bine pulpele de pui si pieptul si presaram peste ele sare, piper, busuioc, piper  si boia de ardei dulce.

Punem uleiul la incins si prajim carnea bine, pe toate partile, pana se rumeneste bine, apoi o scurgem de grasime si o desfacem de pe os.

O portionam in bucati mai mici si o amestecam cu zacusca si sucul de rosii.

Punem suc de rosii pentru a mai dilua zacusca.

Mixam cele doua albusuri cu un praf de sare, pana devin spumoase, apoi le incorporam incet in orezul racit.

Ungem un vas termorezistent, sau mai multe, cu unt si asezam in el un strat de orez, apoi intindem carnea cu sosul si acoperim tot cu orez.

Acoperim vasul si il dam la cuptorul preincalzit pentru 15 de minute la 180 de grade.

Este foarte buna si difera de clasicul pilaf.

 Servim budinca, alaturi de legume proaspete, salata sau muraturi.

 

TIPS-URI

1

Daca vasul pe care il folosim la cuptor nu are capac, il vom acoperi cu hartie de copt, pentru a nu se arde orezul pe deasupra.

2

Optional, dupa stingerea focului, se poate adauga peste orez, cascaval ras si se mai lasa vasul in cuptor 5 minute.Eu am pus mai intai patrunjel verde tocat, apoi o mana de casvaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Sidy 1

07.02.2015, 09:11

Minunata ideea ! Trebuie incercata !

Xandrinne 1

07.02.2015, 09:22

Tare buna!!

mihaelar63 1

07.02.2015, 13:30

O idee super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez si branza