Budinca scotiana de scones cu unt si crema de oua

de Corinuta in Dulciuri, 5 Feb 2015 | 5427 vizualizari

 

Este o budinca traditionala scotiana cu scones, fructe uscate si crema de oua. E tare buna, simplu de facut si se mananca cat ai clipi!

 

INGREDIENTE

  • 14-16 bucati de scones
  • 3 oua
  • 400 ml lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite cu varf amidon alimentar
  • 2 linguri stafide sau alte fructe uscate
  • 50 g unt
  • zahar praf pentru pudrat deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca scotiana de scones cu unt si crema de oua:

Se pun stafidele la inmuiat in lapte caldut sau in coniac ori rom, sau orice altceva preferati. Se unge cu unt o tava mare ceramica sau doua mai mici(eu 2 am avut de data asta). Biscuitii se taie in doua, se ung generos cu unt si se lipesc inapoi, apoi se aseaza in tavi, pana aproape le umplem. Presaram deasupra stafidele scurse de lapte.

Se mixeaza ouale cu zaharul si vanilia, apoi se adauga 300 ml lapte. Restul de lapte il amestecam cu amidonul, apoi il turnam peste restul si mixam bine. Amestecul obtinut il turnam in forme cat sa acopere biscuitii - acestia se vor ridica la suprafata, fiind usori. In cuptorul preincalzit la 200 de grade, asezam o tava mare, punem formele ceramice in ea, apoi o umplem cu apa fierbite. Se coace budinca aprox. 40 de minute pana incepe sa se rumeneasca si crema se desprinde de marginile formei.

Dupa ce s-a racit putin se presara cu zahar praf si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca scotiana de scones cu unt si crema de oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cornuri cu branza si fructe