Gogosi marocane

de ralu_ca in Dulciuri, 7 Feb 2015 | 9732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 500 g apa calduta
  • 10 g drojdie uscata
  • un praf sare
  • 2 fiole esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi marocane:

Intr-un castron pun drojdia si torn apa calduta, approx 300 ml, amestecand pana se omogenizeaza. 

Intr-un vas torn faina, zaharul, esenta, in mijloc amestecul de drojie, sare si amestecam foarte bine, adaugand apa calduta pana se obtine un aluat foarte moale. Aluat moale care sa curga din palma, apoi se framanta cu mana, pana devine suplu si lucios. Se lasa la loc caldut approx 40 minute.

Am un vas cu apa in care imi inmoi mainele, apoi iau putin aluat si il modelez ca o bila cu gaura in mijloc. Il pun in tigaia incinsa si asa procedez pana se termina aluatul.

Am obtinut niste gogosi deliciose, pe care le pudrez cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi marocane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase