Ciorba de os o fac numai in perioada rece a anului.Asa ca m-am apucat de treaba.Imi plac foarte mult ciorbele acrite cu zeama de varza sau moare.
Pune la fiet oasele spalate.
Dupa ce au dat in 2 clocote arunca apa,spala oasele si pune-le iar la fiert.
Daca este nevoie spumuieste.
Dupa 20 de minute pune zarzavatul(ceapa,ardeiul,morcovul,telina) tocat marunt
Intre timp pregateste perisoarele.
Toaca ceapa si amestec-o bine cu carnea si condimentele.
Pune oul si orezul spalat.
Formezi perisoarele cu mana si le dai drumul in ciorba.
Cand perisoarele s-au fiert, adauga sucul de rosii.
Dupa ce a dat 2-3 clocote adauga zeama de varza .
Las-o la fiert 10 minute .
Stinge focul si adauga leusteanul tocat.
Serviti cu mamaliga si ardei iute.
1
Se sareaza la sfarsit .