Ciorba de os cu perisoare

de Bunica in Ciorbe, 6 Feb 2015 | 7583 vizualizari

 

Ciorba de os o fac numai in perioada rece a anului.Asa ca m-am apucat de treaba.Imi plac foarte mult ciorbele acrite cu zeama de varza sau moare.

 

INGREDIENTE

  • 2 oase de porc de la sir(coloana vertebrala):))
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina mica
  • 1 ardei gras
  • 200 g. suc de rosii
  • 300 ml. zeama de varza
  • leustean
  • Perisoare:
  • 250 g. carne de porc tocata
  • 1 ceapa
  • 2 linguri orez
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 ou
  • 1 lingurita marar uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de os cu perisoare:

Pune la fiet oasele spalate.

Dupa ce au dat in 2 clocote arunca apa,spala oasele si pune-le iar la fiert.

Daca este nevoie spumuieste.

Dupa 20 de minute pune zarzavatul(ceapa,ardeiul,morcovul,telina) tocat marunt
Intre timp pregateste perisoarele.

Toaca ceapa si amestec-o bine cu carnea si condimentele.

Pune  oul si orezul spalat.

Formezi perisoarele cu mana si le dai drumul in ciorba.

Cand perisoarele s-au fiert, adauga sucul de rosii.

Dupa ce a dat 2-3 clocote adauga zeama de varza .

Las-o la fiert 10 minute .

Stinge focul si adauga leusteanul tocat.

Serviti cu mamaliga si ardei iute.

TIPS-URI

1

Se sareaza la sfarsit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de os cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (19)

Panacris 1

06.02.2015, 18:04

Tocmai a venit vâjul, deci e binevenită ciorbița ta!

Rocsi 1

06.02.2015, 20:52

Foarte gustoasa ciorbita asta!

Teo 1

07.02.2015, 21:25

Buni ,am fost astazi ''gand ,la gand cu bucurie'' pentru ca si eu am facut o astfel de ciorba!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare