Mamaliga

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2015 | 4134 vizualizari

 

Imi place foarte mult mamaliga.O prepar de cate ori am o mancare care se preteaza sau gasesc eu ceva;)

 

INGREDIENTE

  • 3 cani apa-a 200 g
  • 1 cana malai-a 200 g.
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga:

Pune apa cu sarea la fiert.

Cand apa clocoteste adauga malaiul amestecand sa nu se formeze cocoloase de malai.

Pune capacul si lasa la fiert 12-15 minute.

Ridica usor capacul si mesteca mamaliga circa 2-3 minute.

Rastoarna mamaliga intr-un castron.

Dupa 2-3 minute pune o farfurie deasupra castronului si rastoarna.

Vei avea o mamaliguta rotunda.

TIPS-URI

1

Masura pentru apa si malai sa fie aceeasi in proportie 1 la 3 nu dai gres.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

07.02.2015, 21:22

Cat mai mancam si eu la bunici mamaliga cu lapte rece!

dantes 1

08.02.2015, 12:54

Imi place tare mult

anca_rm 1

09.02.2015, 11:26

hmmm cat de buna e cu branza si smantana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor