Tarta cu mere

de Bucataras Anca in Dulciuri, 5 Feb 2015 | 5961 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 450 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri lapte

Compozitie:

  • 1,5 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Umplutura:

Merele se curata de coaja, se dau pe razatoare si se calesc la foc moderat impreuna cu zaharul, timp de aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie bine. Dupa ce sucul merelor a scazut, se adauga scortisoara, zaharul vanilat si romul, se amesteca si se mai tin pe foc 1-2 minute.

Aluatul:

Se topeste untul, se lasa sa se raceasca cateva minute, se amesteca cu ouale batute in prealabil, apoi se adauga laptele si putina sare. Aceasta compozitie se toarna treptat peste faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Dupa omogenizare, se adauga uleiul, se framanta aluatul bine cateva minute si se lasa la frigider aproximativ 40 de  minute.

Dupa ce se scoate de la frigider, se imparte aluatul in doua parti. Prima jumatate de aluat se intinde pe foaia de copt (taiata in forma de partat in functie de dimensiunea formei). Foaia de aluat astfel formata se aseaza impreuna cu foia de copt in forma de tarta. Este bine ca marginile foii de aluat sa fie mai inalte, cel putin pana la marginea superioara a formei de tarta, pentru a fi usor de lipit cu foaia de aluat urmatoare.  

Peste prima foaia se toarna umplutura de mere usor racita si se niveleaza.

Se intinde si ce de-a doua foaie, tot pe hartie de copt, cu ajutorul careia, prin rasturnare, se aseaza peste compozitia din forma. Se indeparteaza cu atentie foaia de copt, iar mariginile foii de deasupra se unesc cu cele ale primei foi.

Cu aluatul ramas dupa ajustarea dimensiunilor celor doua foi puteti crea modele grafice pe deasupra tartei.

Se inteapa cu furculita in mai multe locuri, se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la 180 de grade, timp de 35-40 minute. La 5-10 minute dupa scoaterea din cuptor se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta rapida cu fructe de padure