Acum multi ani erau mereu prezente in casa noastra aceste fursecuri. Mi-a fost tare dor de ele asa ca m-am apucat sa cotrobai prin toate dulapurile vechi de la tara in cautarea formei de nuci. Am gasit o forma cu care pot sa fac 9 jumatati de nuca o data. Dar am avut rabdare sa le coc pe toate si sa le umplu pe toate si nu-mi pare rau . Hmmm au fost delicioase.
Stiu ca este o crema cu nuca fiarta pentru umplutura,dar nu am gasit reteta pentru umplutura., o mai caut.
Reteta aceasta este luata de la Merisor http://www.bucataras.ro/retete/nuci-umplutevarianta-i-64790.html, de aici e crema si de aici http://www.bucataras.ro/retete/nuci-umplute-cu-crema-de-ciocolata-67151.html cojile .
Multumesc Maria .
Pt coji:
Coji:
Ingredientele trebuie sa fie la temperature camerei pentru a ne fi mai usor de lucrat cu ele.
Margarina impreuna cu untura le mixam impreuna adaugand zaharul, smantana sau iaurtul gras, oul , sarea,bicarbonatul si esentele . Mixam pana cand zaharul este topit .
Adaugam faina si o incorporam foarte bine. Se poate framanta cu mana pana cand rezulta un aluat nelipicios. Acoperim cu o folie alimentara si il punem la frigider pana se intareste .
Incalzim foarte bine forma de nuci si din aluat luam bilute mici, punem bilutele in forma si presam pana la coacere.
Daca forma nu este incalzita bine atunci aluatul nu se va desprinde cum trebuie , asa ca lasati-o sa se incinga si eventual ungeti-o cu putin ulei .
Procedam la fel pana cand terminam aluatul.
Atentie aluatul este foarte sfarmicios si se lucreaza destul de greu.
Crema:
Laptele impreuna cu zaharul il punem pe foc la incalzit pana se dizolva zaharul. Apoi adaugam untul taiat cubulete si amestecam (cu focul stins) pana la dizolvare.
Piscoturile le macinam in robot si le amestecam cu nuca macinata si cacao.
Peste ingredientele uscate adaugam gemul si laptele caldut cu untul , si omogenizam.
Daca gemul de caise (sau alt gem este dulce atunci puteti renunta la zahar). Lasam putin la racit si incepem sa umplem cojile de nuca unind cate doua.
Se pot pudra cu zahar. Pastrati-le intr-o cutie inchisa si cu cat stau mai mult (daca raman) sunt mai bune pentru ca se inmoaie putin cojile .