A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Prajitura cu visine, frisca si...

Postat de: timea in Prajituri

Blat: Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa fierbinte. Urmeaza apoi galbenusurile frecate...Citeste continuarea

Icre de fasole

Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / Garnituri

Fasolea se pune la inmuiat 2-3 ore,apoi se fierbe si se lasa la racit. Legumele se curata,ceapa si usturoiul se taie iar radacinoasele se dau pe razatoarea mica. Intr-o tigaie se pune uleiul...Citeste continuarea

Cornulete cu dulceata si nuca

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Nuca se macina si se amesteca cu dulceata de capsuni si gemul de prune. Lichefiem drojdia ci sarea si zaharul. Peste drojdie turnam toate ingredientele lichide, apoipunem faina si framantam...Citeste continuarea

Tigaie de legume

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam si spalam ceapa si ardeiul. Punem uleiul in tigaie, adaugam varzutele de Bruxelles spalate si ceapa tocata, apoi ardeiul taiat bucati si lasam legumele la sotat cca 5 minute. Adaugam...Citeste continuarea

Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si fulgii de ovaz. Separat amestecam cu un tel mierea cu oul, untul si laptele. Turnam amestecul lichid peste ingredientele solide si...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu hrean si mustar la...

Postat de: Valclaudia in Pui

Spalam pulpele si le curatam bine de puf sub jet de apa rece. Fierbem pulpele cca 20 minute in apa cu putina sare, indepartam spuma de la suprafata apei la nevoie. Lasam pulpele la scurs si racit...Citeste continuarea

Prajitura cu foi caramel

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru foi, punem zaharul, intr-un vas cu pereti dubli, la caramelizat. Amestecam frecvent in el sa nu se arda si sa devina amar. Punem si apa la incalzit. Cand zaharul s-a topit, adaugam...Citeste continuarea

Rulou crocant de pui umplut

Postat de: reisnaor_2006 in Pui

Feliile de piept de pui le batem ca pentru snitele, le saram si piperam. Pe fiecare bucata punem o felie de branza topita, una de sunca, rulam si le prindem cu o scobitoare. Batem un ou cu putina...Citeste continuarea

Mic dejun cald

Postat de: Dya in Sandvisuri

Intr-un vas/tava asezam hartie de copt (cu dimensiuni mai mari, astfel incat sa putem acoperi continutul), asezam feliile de paine, iar printre acestea cascavalul, kaizerul/sunca si ardeiul gras...Citeste continuarea

Fursecuri spirala martisor

Postat de: mitinita in Dulciuri

Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul si esenta de vanilie si continua sa mixezi. Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de...Citeste continuarea

Placinta intinsa cu branza

Postat de: margo in Prajituri

Branza se freaca bine cu galbenusul si cu zaharul. Se adauga stafidele si aromele. Aceasta pasta se intinde pe foaia intinsa, se ruleaza si se da la cuptor. Cand e gata se pudreaza cu zahar pudra....Citeste continuarea

Snitele de post din soia

Postat de: margo in Mancaruri de post

Bucatile de soia se fierb in apa cu sare. Se scot din apa si se lasa sa se scurga bine. Se dau prin pesmetul amestecat cu susan si se prajesc in ulei incins. Se scot pe servetele absorbante pentru...Citeste continuarea

Prăjitura cu lămâie à la Bernard

Postat de: ctlina in Prajituri

Se incalzeste cuptorul la 170 ° C, Topim untul la microunde.  Puneți zahărul într-un castron cu untul topit si coaja rasa de lamaie. Se amestecă usor- nu frecati tare...Citeste continuarea

Fursecuri de post cu nuca si ciocolata

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Mixam margarina cu nuca macinata si zaharul pana la omogenizare. Adaugam praful de copt, zaharul aromat cu scortisoara, pudra de ghimbir si la final faina proaspat cernuta. Preincalzim...Citeste continuarea

Salata de ciuperci cu maioneza si praz

Postat de: Valclaudia in Salate

Curatam si spalam ciupercile. Le tocam foarte marunt si le fierbem 10 minute in apa cu putina sare. Le scurgem foarte bine de apa. Prazul se spala si se toaca marunt. Ardeiul se spala si...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala si se fierb in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Se trec sub jet de apa rece cateva secunde, se scurg de apa si se curata de coaja. Feliem cartofii si ii asezam in forma...Citeste continuarea

Bezele cu nuca de cocos

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Le batem spuma cu praful de sare si zaharul (farin si tos in acelasi timp) pana obtinem o spuma ferma. Adaugam fulgii de cocos si mixam pana la...Citeste continuarea

Piept picant de vitel la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Vita

Pieptul de vitel se spala , se portioneaza si se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata , sare , foi dafin si piper boabe . Se fierbe in functe de fragezimea carnii aproximativ 30 minute in...Citeste continuarea

Oua imbracate in bacon cu sos

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Fierbem ouale tari in apa cu putina sare. Cand sunt gata fierte le scoatem si le lasam sa se raceasca apoi le curatam de coaja."Imbracam" fiecare ou intr-o felie de bacon si prindem cu o...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu prune uscate

Postat de: mihaelar63 in Porc

Bucata de cotlet se spala se lasa sa se zvante . Se sareaza carnea si cu un cutit se face pe lungime o taietura care se largeste si se umple cu fructe uscate . Legumele se curata  si se...Citeste continuarea

Spirale cu peşte

Postat de: botcrina in Fusilli

Curăţăm legumele şi le spălăm. Răzuim morcovul pe răzătoarea mare, apoi îl călim în ulei încins, adăugăm ceapa cubuleţe şi lăsăm până se pătrund bine....Citeste continuarea

Cornuri fragede cu rahat si dulceata

Postat de: andreea91 in Dulciuri

Cernem faina intr-un bol si facem o gaura in mijlocul acesteia. Incalzim laptele nu prea fierbine si in 150 ml de lapte dizolvam drojdia. Dupa care o adaugam in mijlocul fainii si framantam...Citeste continuarea

Ciuperci gratinate cu creveți

Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri

Curățăm usturoiul și se toacă mărunt. Curățăm ciupercile de piciorușe, se spală sau se curăță cu o perie de eventualele impurităță. Piciorușele de la ciuperci nu le vom folosi,...Citeste continuarea

Pariziene cu crema patisera

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Aluat : Cernem faina intr-un castron,facem o adancitura in mijloc si punem drojdia sfaramata,cu o linurita de zahar si un praf de sare,amestecam cu putin lapte caldut si lasam sa creasca cca 15...Citeste continuarea

Reteta de iahnie de fasole rapida,...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Preparare Reteta de iahnie de fasole rapida, cu fasole din conserva Morcovul se curata si se spala, apoi se taie rondele. Ceapa se curata, se spala si te toaca marunt. Intr-o cratita punem...Citeste continuarea

Pilaf de orez cu ciuperci

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Ciupercile se curata si se spala, apoi se taie feliute. Morcovul se curata, se spala si se trece pe razatoare pentru a obtine rondele subtiri. Prazul spalat se taie rondele si se pune in...Citeste continuarea

Ficatei la tigaie cu sesam

Postat de: ctlina in Ficat

Spalam bine ficateii si-i curatam de pielite.  Se pun apoi pe un prosop de bucatarie care sa absoarba toata apa.  Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Ardeiul se...Citeste continuarea

Covrigei pufosi si moi

Postat de: Diana11 in Dulciuri

Intr-un vas mai maricel punem 3 linguri mari de faina, 3 linguri mari de ulei, 1 lingura mare de zahar, 1 lingurita mica de sare, le amestecam bine si adaugam 1 pahar de apa clocotinda. Amestecam...Citeste continuarea

Briose cu cacao si cafea

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Untul se topeste intr-un vas si se da deoparte. Se adauga 50 ml lapte si se amesteca usor. Zaharul( facut pudra in casa la masina de cafea),  impreuna cu vanilia se mixeaza 5 minute cu...Citeste continuarea

Salata de pui cu ciuperci

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui il punem la fiert intr-o cratita cu putina sare. Cand a fiert il taiem cubulete, ciupercile se trec pe sub un jet de apa, se lasa la scurs si se taie mai marunt. Maioneza o facem...Citeste continuarea

Garlic Bread/Baghete cu usturoi

Postat de: scortisoara in Aperitive / Garnituri

Facem o crema din unt , usturoi si patrunjel. Baghetele le taiem in felii incomplete, cutitul sa nu atinga fundul. Umplem fiecare felie cu amestec de unt. Dam la cuptor pentru 10 minute , avand...Citeste continuarea

Cuib de viespi

Postat de: Ariciu_30 in Dulciuri

Pregatim maiaua din drojdie cu putin lapte caldut si putina faina si lasam la dospit. Intre timp amestecam faina ramasa cu sarea. Se bat ouale intregi cu zaharul, plicul de zahar...Citeste continuarea

Rulou din piept de pui cu umplutura...

Postat de: simona72 in Pui

Pieptul de pui se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Se taie din bucata de piept de pui in asa fel incat sa obtinem o bucata mare si subtire. Cu un cutit cu lama mare si lunga se taie o...Citeste continuarea

Supa rapida cu galuste

Postat de: Valclaudia in Supe

Curatam si spalam ceapa si morcovul. Dam morcovul pe razatoare si obtinem dicuri de morcov foarte subtiri. Calim 2-3 minute morcovul in 2 linguri de ulei, adaugam apa rece, ceapa intreaga, sare...Citeste continuarea

Briose de post cu fructe, seminte...

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Scoatem pulpa din fructele kiwi cu ajutorul unei lingurite, o mixam apoi in robot impreuna cu semintele de floarea soarelui si cu stafidele. Adaugam apa minerala, zaharul,uleiul, apoi punem...Citeste continuarea

Cartofi copti cu bacon si cascaval

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Se taie cartofii in felii cat se poate de subtiri, fara a merge cu cutitul pana jos.Se pun in tava, pe hartie de copt si printre feliile de cartofi se pun felii subtiri de unt si usturoi. Se dau...Citeste continuarea

Pilaf de orez cu mazare

Postat de: timea in Mancaruri de post

- spalam orezul in mai multe ape si il lasam acoperit cu apa calda pana pregatim restul - punem uleiul in vas si pornim functia ‘Fry’ selectand timpul de gatire pe 10 minute -...Citeste continuarea

Friptura de carne tocata la tava

Postat de: RuxyRux in Pui

Numar de portii...multe! :))))  Daca nu doriti friptura cu pui, puteti inlocui cu carne de curcan sau porc. Intr-o tigaie se pune uleiul si se soteaza  ceapa rosie tocata cu usturoiul...Citeste continuarea

Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie

Postat de: rhapsody in Torturi

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: madab in Ciorbe

Legumele se spala, curata si se taie cubulete. Ceapa ,morcovii , si pastarnacul se pun la calit intr-o oala. Cartofii si fasolea verde se pun peste celelalte legumele din oala ,se lasa...Citeste continuarea

Supa de clatite

Postat de: Andra_h in Supe

Introduceti cubuletele de supa intr-un vas cu 1,5 l apa si lasati sa fiarba cateva minute.Asezonati cu putina verdeata.Separat din oua,faina,sare,piper,lapte si verdeata tocata marunt pregatiti o...Citeste continuarea

Savarine

Postat de: Andra_h in Dulciuri

Mai intai punem in laptele caldut drojdia impreuna cu zaharul si amestecam bine aceasta compozitie; o adaugam peste faina care am pus-o intr-un bol iar apoi adaugam ouale si uleiul si amestecam...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu unt si branza

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron incalzim laptele putin, sa fie doar caldut si dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si o lingura faina . Acoperim  cu un prosop si lasam deoparte pana...Citeste continuarea

Prajitura cu piure de dovleac

Postat de: tarasmariana in Mancare copii

Se curata dolveacul,se spala si se da prin razatoare. Adaugam in dovleacul razuit zeama de portocala si coaja razuita,3 linguri de zahar, se amesteca toate si se pun intr-un vas rezistent la...Citeste continuarea

Sarmalute de post cu quinoa

Postat de: ctlina in Mancaruri de post

Curatam si taiem ceapa marunt. Curatam si radem morcovul. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam morcovul si ierburile si revenim bine. Adaugam quinoa si o ceasca de apa. Lasam quinoa...Citeste continuarea

Panna Cotta rapida by Alex Teacher

Postat de: AlexTeacher in Dulciuri

    Lasati gelatina la hidratat in 200 ml lapte pentru 10 min; Adaugati creme patisserie in kitchen-aid (sau mixati cu blenderul) la viteza mica; Adaugati zaharul, 100...Citeste continuarea

Tort diplomat cu double cream

Postat de: Dea_Dea in Torturi

Fructele se pun la scurs in strecuratoare. Iaurtul se amesteca cu zaharul foarte bine. Batem cu mixerul double cream-ul. Se pune peste iaurt si se omogenizeaza, apoi adaugam fructele si...Citeste continuarea

Snitele de legume

Postat de: daniastefania in Mancaruri de legume

Se curata morcovii si cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Porumbul se pune la scurs. Ceapa se toaca marunt. Cand s-au fiert cartofii si morcovii se scurg de apa, se...Citeste continuarea

Placintele cu dovleac

Postat de: BucatariaS in Dulciuri

Intr-un bol am mixat la viteza mica zaharul impreuna cu untul taiat bucati. Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet am adaugat ouale pe rand. Cand s-au incorporat foarte bine, am adaugat praful de...Citeste continuarea

Ostropel de pui cu ciuperci

Postat de: madab in Pui

Puiul se taie bucati si se spala. Legumele se spala , se curata si se taie cubulete mici. Intr-o tigaie se pune putin ulei in care se prajeste puiul. Cand acesta s-a prajit se pune vinul...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]