Dovlecei umpluti cu naut si rosii

de Rocsi in Mancaruri de post, 19 Mar 2015 | 5163 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1/2 ardei rosu
  • 300 gr naut fiert
  • 1 rosie
  • 250 gr rosii decojite
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1 varf de lingurita cimbru
  • 4 crengute patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sos de legume
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu naut si rosii:

Spalam dovleceii, ii curatam de coaja, ii taiem in doua pe lungime.

Scobim miezul cu o lingurita, presaram sare in interior si ii punem cu gura in jos pe un tocator.

Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem fasii subtiri.

Ardeiul rosu il taiem bucati potrivite, rosia o decojim si o facem cuburi.

Rosiile decojite le tocam marunt.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si ardeiul.

Le inabusim 2-3 minute, punem nautul, lasam alte 2 minute apoi adaugam rosia si rosiile decojite.

Amestecam bine, turnan jumatate de cana cu apa.

Dam gust cu sare si piper, lasam pe foc pana scade tot lichidul.

Cand este gata, tragem de pe foc tigaia, punem busuiocul, cimbrul si patrunjelul verde tocat marunt.

Amestecam 3/4 de cana cu apa cu sosul de legume, il turnam intr-un vas yena.

Dovleceii ii umplem cu amestcul pregatit.

Ii asezam in vas, punem capacul si ii introducem in cuptor pentru 40 de minute, la o temperatura potrivita.

Descoperim vasul si mai lasam circa 15 minute dovleceii in cuptor.

Cand sunt gata, ii scoatem, ii lasam putin la racorit apoi servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu naut si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei si dovlecei umpluti (de post)