Tort de portocale

de Catalina L in Dulciuri, 18 Mar 2015 | 3760 vizualizari

 

Din caietul de retete al mamei mele.....

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de nuci
  • 250 gr de zahar pudra
  • 6 oua
  • 2 portocale
  • 150 gr cacao
  • 1 pahar apa - 125 ml
  • 50 gr ciocolata
  • 500 gr frisca
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga nuca inmuiata cu apa, portocalele felii, uleiul, faina si la sfarsit albusurile batute spuma.

Se pune la cuptor intr-o tava de tort unsa.

Dupa ce s-a racit blatul se taie in doua se umple cu frisca peste care se rade ciocolata.

Se poate introduce si o foaie de pandispan dar atunci trebuie mai multa frisca.

Eu am pus cantitatile pe jumatate si l-am combinat cu un alt blat pentru a face un tort  - resultatul aici

Anul trecut l-am facut de St Valentin.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]