Colţunaşii (Jiaozî) reprezintă o parte integrantă a culturii chineze.
Există o tradiţie culinară chinezească.
Când membrii familiei mănâncă împreună colţunaşi, ei simbolizează reunirea acesteia.
Când sunt oferiţi oaspeţilor, colţunaşii sunt semnul ospitalităţii.
Dacă un străin se întoarce din China fără a fi mâncat un singur colţunaş, călătoria sa este considerată fără valoare.
A fost o reusita totala pentru o premiera.... hi hi
Umplutura:
Se spala bine prazul si se taie foarte marunt. Se adauga la carnea tocata si se amestecă bine.
Adăugați restul de ingrediente, amestecati bine și puneti la rece umplutura timp de 1 oră.
Aluat: Se amestecă făina cu apă si se framanta treptat pana se obtine un aluat in forma de o bila elastica.
Se acopera cu un prosop de bucatarie umed si se lasa sa se odihneasca 30 de minute, la temperatura camerei.
Fainam bine suprafața de lucru. Formam un sul subtire si-l taiem in 30 de bucati mici.Le dam prin faina.
Cu ajutorul unui sucitor, din fiecare bucatica de aluat, formam un disc subtire.
Recomandat este sa intindeti cateva discuri, sa le umpleti, si apoi sa incepeti o noua serie.
Nu uita sa făinezi suprafața de lucru pentru a pune coltunasii deja făcuti, în caz contrar ei se vor lipi.
Se pune umplutura in centrul discului de aluat, se pliaza in doua si se inchide bine, apasand cu varful degetelor pe marginea coltunasului, astfel creat. Cand ati facut 10 va recomand sa-i puneti imediat la fiert- 10 coltunasi la o fierbere.
Fierberea coltunasilor : Gatiti cate 10 coltunasi în multă apă clocotită timp de 6-8 minute. Se amestecă ușor . Se scot cu spumiera si se aseaza pe un platou.
Trebuie să lăsati un spațiu mic intre ei, altfel se lipesc împreună.
Se servesc imediat, alaturi de sos de soia.
Eu i-am pus la prajit intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei pentru a-i colora un pic.
Pofta buna! In chinezeste " 请 享用 Xiǎngyòng Qǐng!
1
Cand ati facut 10 va recomand sa-i puneti imediat la fiert
2
Nu uita sa infăinezi suprafața de lucru pentru a pune coltunasii deja făcuti, în caz contrar ei se vor lipi.