Cornulete cu bors (de post)

de miki_a in Dulciuri, 18 Mar 2015 | 12427 vizualizari

 

Este o reteta simpla, de post, dietetica, fara margarina sau alte adaosuri ciudate, deci pot face parte si din meniul copiilor!

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 500 gr. faina alba proaspat cernuta;
  • 1 cub de drojdie proaspata (25 gr.);
  • 200 ml. ulei vegetal;
  • 200 ml. bors proaspat;
  • 4 linguri rase cu zahar;
  • un praf de sare.

pentru umplutura:

  • gem de mere sau de prune simplu sau amestecat cu nuca macinata.

pentru decor:

  • zahar pudra simplu sau vanilat.
Portii: 55
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu bors (de post):

Intr-o olita am pus cca 100 ml apa pe care am incalzit-o cat sa se dezmorteasca. Am adaugat 2 linguri cu zahar, cubul de drojdie sfaramat si 3 linguri cu faina, dupa care am omogenizat amestecul. Am lasat la crescut maiaua si am pregatit restul ingredientelor (am cernut faina, am pregatit vasul de framantat, tavile le-am tapetat cu faina si am pornit cuptorul). 

In vasul de framantat am pus uleiul si borsul caldut, am adaugat maiaua crescuta, cele 2 linguri de zahar ramase, un praf de sare si faina putin cate putin pana am obtinut un aluat maleabil si omogen. L-am lasat la crescut o ora. 

Am luat cate o bucatica de aluat, am intins-o cu sucitorul, am taiat-o in triunghiuri nu prea mici dar nici prea mari. Pe fiecare triunghi am pus cate o lingurita de gem si l-am rulat. Le-am asezat soldateste in tava si le-am copt aproximativ 45-50 de minute la foc potrivit. 

Din aceste cantitati mi-au iesit 3 tavi (din cele pe care le are aragazul in dotare) cu cornulete. 

Dupa ce s-au mai racorit le-am pudrat. 

Le servim simple, alaturi de o ceasca cu ceai sau de un paharel de vin. 

Aceste cornulete sunt fragede, gustoase si sunt o alternativa si pentru pachetelul de scoala. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu bors (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

miki_a 1

19.03.2015, 23:08

Multumesc Roxana!

mihaelar63 1

27.03.2015, 12:18

Super reteta

miki_a 1

27.03.2015, 12:35

Multumesc Mihaela! Tocmai am dat o raita pe blogul lui Adi Hadean si am constatat ca si marii chefi folosesc aceeasi reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu bors